Senatorul Marius Isăilă, urmărit penal pentru trafic de influență

109
Senatorul Marius Isăilă, urmărit penal pentru trafic de influență - ovidiuisaila-1396603403.jpg
Procurorii DNA au început urmărirea penală a senatorului Marius Isăilă, acuzat de două fapte de trafic de influență, ambele în formă continuată, și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmite B1.ro.
Din rechizitoriul procurorilor reiese că în prima parte a anului 2012, Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ene, în înțelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către A.N.A.F., la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.
După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins suspectului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susținând că vor realiza intervențiile pe lângă funcționarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunțător care a remis suma pretinsă în mai multe tranșe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe lui Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan.
După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, suspectul Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalți doi suspecți nemulțumirea și îngrijorarea denunțătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranșe, pretinzând că este vorba de un nou control.
În cursul anului 2013, în luna august, suspecții Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde