Senatorul Mircea Banias, prezent la Forumul "Crans Montana"

163
Senatorul Mircea Banias, prezent la Forumul

Articole de la același autor

Senatorul ALDE de Constanța Mircea Banias a participat, recent, la a 27-a sesiune plenară a Forumului "Crans Montana", organizat la Viena, sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Austria, Heinz Fischer.


Subiectele incluse pe agenda Forumului au avut ca temă securitatea energetică și energia regenerabilă, rolul, evoluția și influența Europei Centrale și de Est în economia mondială, problema migrației din Europa. Totodată, au existat discuții pe tema infrastructurii și transporturilor, lupta împotriva infracțiunilor economice și împotriva terorismului, precum și noi tipuri de diplomație. 


La dezbateri, au participat perso-nalități din Europa și nu numai, printre care Filip Vujanovic, președintele statului Muntenegru, și Bujar Nishani, președintele Republicii Albania. 


În cadrul lucrărilor plenare, senatorul Mircea Banias a ținut o prelegere pe tema diplomației parlamentare și a rolului parlamentarului diplomat, referindu-se la specificul activității aces-tuia, mai puțin îngrădită în manifestările sale, spre deosebire de munca unui diplomat de carieră.


"Acțiunea diplomatică a parlamentarului nu necesită neapărat conformarea la rigorile conduitei diplomatice, așa cum este aceasta consacrată prin normele dreptului internațional, ci se poate manifesta atât într-un cadru instituționalizat, cât și într-un cadru mai personal. Explorarea terenului mult mai fertil al relațiilor inter-personale între parlamentari ce împărtășesc preocupări comune, participă la seminarii și adunări centrate pe problemele pe care ei sunt interesați, poate duce la o evoluție a relațiilor între țări dincolo de rezultatele realizabile doar prin diplomația tradițională", a declarat senatorul Mircea Banias. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8691 secunde