"Negocierea" PNL pentru CJC a eșuat. ALDE și PMP au refuzat oferta lui Gheorghe Dragomir

1679
5
Liderii ALDE și PMP Constanța, respectiv Mircea Banias și Claudiu Palaz, au anunțat, sâmbătă, că refuză invitația liberalilor din Constanța pentru a se întâlni în vederea purtării unor discuții privind formarea majorității în Consiliul Județean Constanța. 


"Am primit, prin e-mail, o invitație din partea PNL Constanța, semnată de domnul președinte Gheorghe Dragomir, pentru o întâlnire la sediul dumnealor, pentru luni, ora10.00. Cu părere de rău, vă informez că nu îi pot da curs, deoarece, luni dimineață, este programată, la sediul central al ALDE, ședința comisiei de fuziune, organul de conducere al partidului nostru, urmată de activități în Senatul României. Vă asigur că principala noastră preocupare este reprezentarea onorabilă a cetățenilor județului Constanța care ne-au acordat încrederea și votul lor și nu vom precupeți niciun efort pentru a realiza obiectivele la care ne-am angajat în campania electorală. Sunt convins că oriunde ne-am afla, într-o majoritate sau în opoziție, rezultatul echilibrat al votului exprimat în 5 iunie obligă toate partidele să colaboreze și să implementeze cele mai bune proiecte, indiferent de formațiunile politice care le-au propus", a transmis, sâmbătă, liderul ALDE, Mircea Banias. 


La rândul lui, liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, a spus, prin intermediul unui comunicat de presă, că formațiunea politică pe care o conduce susține crearea unei majorități în Consiliul Județean, dar alături de PSD și ALDE. 


PSD, mai rapid ca PNL 


Vineri seara, la scurt timp, după ce PSD Constanța a anunțat că va crea o majoritate în cadrul CJC împreună cu ALDE și PMP, liberalii din Constanța au transmis că vor încerca și ei să negocieze cu partidele de dreapta pentru a forma majoritate în Consiliul Județean Constanța. 


"PNL Constanța nu a început negocierile cu niciuna dintre formațiunile politice care au obținut mandate în Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții acestora sunt așteptați la discuții ca, împreună, să facem front comun pentru desemnarea conducerii CJC, așa cum dorește electoratul constănțean de dreapta. Amintesc faptul că la aceste alegeri locale, votul constănțenilor a fost covâr-șitor în favoarea partidelor de dreapta", spunea, vineri seara, liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. 


El și-a exprimat încrederea că reprezentanții partidelor de dreapta nu își vor dezamăgi electoratul și nu vor prefera o alianță de conjunctură cu PSD. 


Ulterior, în cursul zilei de sâmbătă, PNL Constanța a transmis invitații liderilor PMP și ALDE pentru a participa la negocieri. Interesant era că liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, era dispus chiar să renunțe la o eventuală funcție de președinte al CJC pentru a o oferi PMP sau ALDE. 


"Prin prezenta, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal vă invită luni, 13 iunie, ora 10.00, la sediul PNL Constanța, pentru a purta discuții cu privire la administrarea județului Constanța în mandatul 2016-2020. Avem datoria ca împreună să facem front comun, așa cum dorește electoratul constănțean de dreapta, în vederea implementării proiectelor asumate în campania electorală, astfel încât să ne respectăm promisiunea de dezvoltare și deschidere a municipiului și județului Constanța. De asemenea, vă invităm la discuții privind desemnarea tuturor pozițiilor administrative, atât cele de la nivelul conducerii județene (președinte și vicepreședinți Consiliu Județean Constanța), cât și de la nivelul celorlalte unități administrativ-teritoriale (viceprimari). Pentru PNL Constanța este deosebit de importantă îndeplinirea promisiunilor din campania electorală, și nu funcțiile de conducere. În accepțiunea noastră, poziția de președinte al Consiliului Județean Constanța poate fi ocupată de oricare dintre reprezentanții celor trei partide de dreapta care vor participa la discuții", se spunea în invitația lansată de liberali celor două formațiuni de dreapta. 


În loc de epilog 


În acest context, este mai mult ca evident că PNL, prin cei 15 consilieri județeni pe care-i are în CJC, va rămâne în opoziție. În tot acest timp, PSD (16 consilieri), ALDE (3 consilieri) și PMP (3 consilieri) vor avea majoritate. În plus, cele trei partide au tranșat deja și principalele posturi, Horia Țuțuianu, de la PSD, fiind propunerea pentru funcția de președinte CJC, iar Claudiu Palaz, de la PMP, și Daniel Learciu, de la ALDE, fiind propunerile pentru vicepreședinți CJC. 


Comentează știrea

costica
13 iunie 2016
opinie

Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

MIHAI
13 iunie 2016
NEGOCIERI ESUATE ?

Nu e vorba de negocieri esuate ci de faptul ca un presedinte de organizatie a facut apel la mila altora pentru a apuca ciolanul cel mare si cu maduva .Era de dorit ca sa avem un presedinte CJC liberal , cel putin pentru a echilibra puterea politica in municipiu si judet . Era mai grav daca Dragomir ar fi reusit sa ajunga presedinte . PNL , care mai exista doar cu numele , El putea avea simpatie ,sanse si sprijin daca declara in public ca regreta asocierea cu PSD in USL .Oricum , actualii lideri " liberali " vor sprijini politica PSD atat la municipiu cat si la judet , avand in vedere ca doar cu ajutorul si in combinatie cu PSD vor putea sa faca afaceri bune si primi niscaiva functii " descentrate ". Nu ne mira deloc atitudinea lui Bamias care , abia scapat de un proces penal si care a mai facut si grava greseala de a-l propune pe Chiru sa candideze din partea ALDE .Mai grav , peste toate celea , ni se pare cazul lui Palaz , reprezentantul partidului compus numai din " oameni noi " el fiind cel mai nou si mai nou dintre cei noi .Palaz se va simti in cuibul cald si banos al CJC dominat de pesedisti ca la el acasa , chiar mai bine decat la MP sau pe vremea cand era prefect perfect .Faptul ca un sef de organizatie cu pretentii de dreapta a acceptat sa slugareasca PSD , este mai mult decat condamnabil , inseamna cameleonism si desconsiderarea celor care l-au votat . Putem afirma ca PMP Constanta a devenit o filiala a PSD .

ath
13 iunie 2016
Dragomir,tot cu gandul la USL

Domnule Dragomir,stiu ca va doriti o alianta cu PSD dar nu va lasa doamna Alina.Nu stie barbatul ce stie tot satul.In cazul nostru,doamna nu stie ce pe cine iubeste Dragomir.Bineinteles,Dragomir viseaza sa se intoarca la prima lui dragoste,la PSD dar doamna i-ar fi aratat facaletul.I-a spus ca daca pleaca la alta,il da afara din casa,adica din PNL.Ori PNL ori PSD, sa se hatareasca o data.De fapt,si doamna Alina si-ar dori in secret o aventura cu socialistii lui Dragnea dar domnul Blaga sta cu ochii pe ea.Incurcate sunt caile Domnului.Un lucru este sigur.PNL a pierdut deja alegerile din toamna si scaunul de primar din anul 2020.Candidatul PNL la functia de primar al Constantei trebuia sa-l vedem in prima zi de dupa alegeri.Nu-l stim pentru ca Dragomir croseteaza noi aliante cu ALDE.Adio PNL ! P.S.-Era sa uit rugaciunea de seara.Seara inainte de culcare spuneti cu glas tare rugaciunea lui Banias:"Nu voi precupeți niciun efort pentru a realiza obiectivele la care ne-am angajat.Asa sa ma ajute PSD ! Amin !"

Constantin
13 iunie 2016
Dragomir si scorul de aur...

Felicitari ath! Dragomir a infrant! Unica si ultima sansa de a castiga primaria a fost irosita. Acest cocalar al politicii dobrogene in complicitate cu interlopii PSDisti a ingropat judetul si orasul Constanta in bezna saraciei si in mizeria coruptiei. Acest descult de Istria bolnav de mediocritate se vrea un castigator al acestor alegeri. Dragomir se lauda ca a obtinut cel mai mare scor din istoria post decembrista. Adevarat dar acest fapt se inscrie in trendul national nu este un merit al celebrului Dragomir pupator de poale la usa penalilor Mazare-Constantinescu. Sa fim sanatosi pana in toamna. Toamna se numara bobocii... Pana atunci... Nu vei precupeti niciun efort pentru a realiza obiectivele la care te-ai angajat. Asa sa-ti ajute PSD! Hai sictir!

Lazar
21 iulie 2016
Negocierea PNL

Dl Dragomir cred ca nu a-ti fost cu Boroianu Robert Aurel de la Gepeto la negocieri,smechiri astea au lucrat la doua capete,si din furaciuni a sponzorizat unul la PSD si altul la PNL,sau se incadreaza in ceele 10 (zece)porunci de integrare ale pardidului cred ca D-na deputata Co-Presedinte Dr in drept a PNL cred ca i sa facut verificat CV si merita sa va reprezinte.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6035 secunde