Senatul a adoptat proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, trimis la reexaminare

150
Senatul a adoptat proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, trimis la reexaminare - senat1362545358-1365506899.jpg

Senatorii au adoptat, astăzi, cu 103 de voturi "pentru", 28 "împotrivă" și trei abțineri, proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, trimis la reexaminare de președintele Traian Băsescu, potrivit noilor reglementări actul normativ fiind aplicat în exclusivitate MApN și structurilor militarizate ale MAI.


Conform statutului, în funcție de nevoile de încadrare, cadrele militare din MApN și MAI pot fi menținute în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituției. Potrivit actului normativ, pensionarea cadrelor MApN și MAI se va face gradual. Astfel, generalii cu o stea se vor pensiona la 56 de ani, cu două la 57 de ani, cu trei stele la 58 și cu patru stele la 59 de ani.


Prelungirea perioadei până la 60 de ani se poate face în funcție de comisiile de selecție care funcționează în instituțiile militare, iar propunerea de pensionare sau nu a acestora va fi obligatorie pentru ministrul Apărării.  "Un ministru politic nu poate ști care e nevoia operațională pentru menținerea încadrării pe un post. Nu poți să ții un general de brigadă până la 60 de ani. Uzura fizică e foarte mare", a explicat președintele Comisiei de apărare, Corneliu Dobrițoiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.359 secunde