Șeful ANI îl acuză pe Antonescu de presiuni la adresa Agenției

161
Șeful ANI îl acuză pe Antonescu de presiuni la adresa Agenției - crinantonescu-1360329045.jpg
Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, îl acuză pe președintele Senatului, Crin Antonescu, de faptul că face în mod repetat presiuni la adresa instituției. Afirmația vine după ce Crin Antonescu a vorbit din nou despre schimbarea legii de funcționare a Agenției.

"Președintele Senatului Crin Antonescu nu ratează nici o ocazie sa atace ANI în mass-media, aproape zilnic! Asta se cheamă presiune politică! Întotdeauna președintele Senatului face afirmații cu caracter general fără niciun fel de probe concrete. Este foarte grav pentru că vin de la persoana care ocupă a doua funcție în stat! Nu este prima oară! Am mai avut declarații în acest sens. Dacă există o problemă oricine se poate adresa CNI. PNL are reprezentant în acest organism", spune președintele ANI pe Facebook.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că pe lângă Statutul deputaților și senatorilor ar trebui ca și legea privind funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) să fie "clarificată", informează Mediafax.

Antonescu a spus că ANI ar trebui să aibă atribuții în a se sesiza cu privire la o posibilă încălcare a legii, de a cerceta conflicte de interese sau situații de incompatibilitate, dar că regimul ANI nu trebuie să-l depășească pe cel al Parchetului, deoarece Agenția nu este instanță judecătorească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3547 secunde