Cum țepuia un bulgar, afacerist în Techirghiol, statul român

174
Un cetățean bulgar, administratorul unei firme din Techirghiol, este anchetat pentru evaziune fiscală. Potrivit polițiștilor de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, bărbatul în vârstă de 29 de ani, a făcut în perioada februarie 2012 - februarie 2013 achiziții intracomunitare de lapte praf și produse lactate, pe care le-a comercializat către diferite societăți comerciale, fără a evidenția în contabilitate veniturile obținute, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului. Prejudiciul total a fost calculat la peste 55.000 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
Joi, împreună cu inspectorii Administrației Financiare Constanța, polițiștii au efectuat o verificare inopinată, ocazie cu care au descoperit existența unui stoc scriptic de marfă în valoare de 138.387 lei, ce nu s-a regăsit faptic cu ocazia efectuării inventarierii mărfurilor din depozitul societății. 
Tot cu ocazia efectuării inventarierii mărfii existente în depozit, a fost identificată cantitatea de 3125 kg lapte praf, în valoare de aproximativ 30.100 lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de proveniență. Întreaga cantitate de marfă identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. 
Administratorul bulgar a fost reținut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Economie : Fiscul va fi restructurat din temelii
Pagina a fost generata in 0.2807 secunde