Senatul a respins moțiunea simplă pe subvențiile la încălzire

406
Senatul a respins moțiunea simplă pe subvențiile la încălzire - calorifer1315510346-1317661154.jpg

Plenul Senatului a respins astăzi, cu 66 de voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" și o abținere, moțiunea simplă a USL privind subvențiile la încălzire, fiind nevoie de majoritatea senatorilor, 69, pentru ca aceasta să fie aprobată.În cadrul dezbaterilor, senatorul PDL Petru Filip a atras atenția că problema subvențiilor s-a agravat în condițiile în care multe CET-uri au fost transmise către autoritățile locale, iar primarii nu au fost suficient de "atenți" pentru a le face profitabile, astfel încât în astfel de orașe primăriile trebuie să acorde subvenții mai mari.

"CET-urile intrate pe parteneriat public-privat au profitabilitate la un nivel al subvențiilor suficient de scăzut. Altele care au așteptat rolul acesta paternalist al statului se gândesc că astăzi s-ar putea să aibă probleme", a spus democrat-liberalul, acuzând că unii primari ar fi trebuit de la bun început să se gândească la faptul că vor prelua CET-uri neprofitabile și nu au acționat eficient pentru gestiunea tehnică și economică.

La rândul său, senatorul UDMR Gunthner Tiberiu a anunțat în numele grupului că Uniunea va vota împotriva moțiunii simple a opoziției. "Această moțiune simplă este de fapt una împotriva modernizării sistemului de termoficare, sistem învechit, conceput în perioada comunistă și care prin funcționare defectuoasă a devenit o povară greu de suportat", a spus acesta, acuzând că USL a "preluat" programul lui Nicolae Ceaușescu de planificare a economiei și nevoilor cetățenilor.

Și grupul senatorial al UNPR a anunțat, prin liderul Șerban Mihăilescu, că Uniunea va vota împotriva moțiunii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.51 secunde