Scandalul consilierilor de la Tuzla continuă

916
4
Scandalul consilierilor de la Tuzla continuă - tuzlaconstantinmicu22-1317665616.jpg

Situația tensionată din cadrul Consiliului Local Tuzla pare departe de a se fi încheiat. După ce, duminică, trei consilieri din partea PSD și trei consilieri liberali, în frunte cu viceprimarul Marian Sărăcilă, și-au părăsit partidele "mamă" și au plecat la UNPR, primarul Constantin Micu anunță că îi va lepăda și de funcția de consilier local.

În calitatea de președintele al PSD Tuzla, Constantin Micu spune că cei trei consilieri social democrați au fost izgoniți din sânul partidului în urmă cu patru luni, pe motiv că aceștia ar fi "trădători". Despre colegii săi de alianță, primarul afirmă că "n-au fost în stare să-și adune toți oamenii", dovadă că nu sunt "iubiți". Constantin Micu spune că, în această situație, toți cei șase noi UNPR-iști și-au pierdut prin lege statutul de consilier local, fapt pentru care activitatea consiliului se va desfășura, de acum înainte, doar cu nouă membri.
"Legea spune că, odată cu pierderea susținerii partidului sau cu plecarea la un alt partid, își pierd și calitatea de consilieri. Am cvorum, dacă ar fi după mine, aș dizolva de tot consiliul local, dar o să rămân cu nouă membri și o să fac treabă cu ei. Și-așa, cei trei consilieri de la PSD au fost de mult dați afară, pentru că erau trădători, iar cei de la PNL, dacă erau așa de iubiți de oameni cum cred ei că sunt, și-i adunau pe toți, dar nici măcar atât n-au fost în stare să facă. Oricum, odată ce au plecat, nu mai sunt consilieri, nici pentru mine, nici pentru lege", a declarat Micu.

Ce spune legea
Totuși, legea 339 privind statutul aleșilor locali îi dă dreptatea primarului doar într-o oarecare măsură. Conform articolului 9, alineatul 2, această lege prevede faptul că "funcția de consilier județean sau local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației pe lista căreia a fost ales", prevedere care se aplică și pentru viceprimar.
Totuși, încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului ori sau a oricărui consilier. Astfel, în următoarea ședință de consiliu local, Constantin Micu va trebui să introducă pe ordinea de zi proiectele de încheiere a mandatelor celor șase consilieri și de vacantare a posturilor ocupate de aceștia. Primarul spune că nu va face acest lucru, pentru că nu vrea alți consilieri, preferând să rămână cu cei nouă pe care îi are.
"Nu o să introduc vacantarea posturilor. Nu vreau! Și ce dacă. O să introduc la prima ședință proiectele de hotărâre prin care consilierii o să voteze că au luat act de încetarea mandatului celor șase, iar cei care au plecat nu vor mai participa la ședințe și gata. Am luat în calcul și un eventual atac al prefectului", a declarat Constantin Micu.
Referitor la afirmațiile primarului, prefectul Claudiu Palaz a replicat: "Primarul de la Tuzla trebuie să res-pecte legea. Primăria nu este societate privată și nu poate face primarul ce vrea el. Trebuie să supună hotărârile de vacantare la vot în cadrul consiliului local, unde, din câte am înțeles, și-a pierdut majoritatea. Dacă face o hotărâre de genul acesta, o voi ataca în contencios. Legea nu o face primarul, o face prefectul!".



Comentează știrea

Valentina
4 octombrie 2011
Un instructor auto care murea de foame.

Acest domn murea de foame acum cativa ani. se bucura daca ii trimitea cineva doi elevi. Acum s-a ajuns si vrea sa para ce nu este. sa nu uitam ca este din Tuzla la fel cum Obama este din Eforie.

gogu
4 octombrie 2011
ce fata de fomist au unii

unii dintre noi au niste fete de fomisti pusi pe rele...daca nu avem neveste care sa ne tina in scurt si sa nu ne dezbracam

dan
7 iunie 2012
acest om este un domn

Acest om chiar nu murea de foame cand s-a mutat in tuzla si-a facut o vila foarte mare fara a detine o functie in primarie si un om sarac nu dadea acum aproximativ 10 ani adidasi, geci si altele la tot satu si elevi la scoala de soferi avea destui si era un instructor foarte bun avea si 2-3 masini decand este in primarie nu si-a luat decat o alta masina in leasing in rest nu si-a facut ca alti conace pe terenul satenilor nu sa imbogatit venind in primarie deja avea pe cand alti alti s-au imbogatit furand cat au stat inprimarie de la 3 hectare la cateva sute daca nu sti nu vorbi taci si baga capu in pamant ca strutu

dan
7 iunie 2012
om bun

Acest om Micu Constantin Florin a trait o parte din viata in orasul Constanta si este obijnuit cu asfaltul civlizatia pe cand saracila toata viata a fost cioban obijnuit ca si satrazile comunei sa arate ca pe camp chhiar nu il deranja ca ne scufundam in noroi fiind in primarie vice primar de o gramada de ani si in ultimu mandat al lui Ghibinei a condus el cel mai mult ca raposatu era in spital si nu a fost instare sa isi asfalteze nici strada lui sa ca se bucurau si vecini pe langa el a pus doar o roaba de asfalt cand sa maritat fisa ca nu puteau nuntasi sa ajunaga la el ce sa mai spun sunt foarte multe de spus dar sa nu o mai lungesc saracila poate fi un bun consatean fara a avea nici o treaba cu primaria sa isi vada de treburile lui sa lase comuna in pace ca face prea multa galagie si ne disturba acum oameni decid ce vor liniste sau galagie... eu nu am nici un interes nu am cerut la primarie nimic nu am nevoie de nimic de la primar sau primarie stiu ca micu are un plan bun de dezvoltare a comunei se si vede pe strazi poate or mai fi si terenuri pentru tineri care vor loc de casa da la cat teren a furat saracila nustiu daca mai este, deunde si tuzla asta atata teren cand la cam luat saracila pe tot daca aveai mostenire 20 de hectare de la bunici 10 le lua el sau mai mult iti dadea si tie daca nu rau zone bune facea ce vroia el in primarie plus ca are probleme cu nervi nu poti pune la conducere un om dezechilibrat mintal.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.386 secunde