Palaz îndeamnă locuitorii Constanței să meargă pe bicicletă

646
2
Palaz îndeamnă locuitorii Constanței să meargă pe bicicletă - bicicleta-1317673675.jpg
Prefectul Claudiu Palaz s-a întâlnit, ieri, cu șefii Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției pentru Sport și Tineret a Județului, pentru a stabili, împreună cu Asociația Constanța Cycling Team și Clubul de Ciclism, o strategie prin care să se asigure condițiile pentru practicarea ciclismului și la Constanța, după modelul marilor orașe europene.
În cadrul acestei ședințe tehnice, s-a stabilit pentru o dată cât mai recentă, ce va fi comunicată imediat ce toate procedurile de organizare vor fi bătute în cuie, organizarea un traseu destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor, elevilor constănțeni în primul rând, pe o porțiune de opt kilometri pe digul aparținând Administrației Porturilor Maritime Constanța, cu pornire de la Cazinoul din Constanța.
Pentru continuarea acestui program, prefectul a solicitat celor două asociații sportive să propună trasee în tot județul, ce vor fi analizate ulterior în colaborare cu specialiștii Poliției Rutiere.
Reamintim că, în urmă cu o săptămână, prefectul județului Constanța a primit un grup de 138 de cicliști, care i-au înmânat o petiție prin care îi solicitau sprijin în acțiunea de marcare a pistelor pentru bicicliști pe câteva dintre cele mai circulate trasee din municipiu, cum ar fi arterele care duc spre stațiunea Mamaia, Parcul Tăbăcăriei, spre piețe, licee și centre comerciale, dar și a unor trasee ce duc spre stațiuni, mănăstiri și obiective turistice. Claudiu Palaz a promis atunci că va găsi alte soluții pentru încurajarea și susținerea acestui sport.
"Ceea ce am stabilit astăzi (n.r. - ieri) reprezintă doar începutul unui program mai amplu, care să se extindă în toate orașele și marile comune din județul Constanța. Vrem să educăm în primul rând tânăra generație în spiritul practicării ciclismului mai întâi ca hobby, apoi ca mijloc ecologic și sănătos de locomoție", a precizat prefectul, la sfârșitul ședinței.

Comentează știrea

simona
4 octombrie 2011
riscant

Este minunata initiativa - dar spuneti-mi si mie cum ajung pe faleza din Tomis ord sau din Faleza Nord? pe ce bulevarde din oras imi vor permite mie soferii care nu respecta biciclistii sa circul prin traficul infernal din oras?

ciclist
4 octombrie 2011
ai dreptate simona

a iesi cu bicicleta prin oras este mai degraba un pariu cu viata. trebuie sa te gandesti de doua ori inainte deca merita sa fii strivit de vreun sofer sau micorbuz si pentru ce

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce îi scrie Palaz lui Făgădău
Pagina a fost generata in 0.4099 secunde