Senatul își va alege noul președinte

1693
Senatul își va alege noul președinte - senat-1322488417.jpg
Biroul permanent al Senatului a aprobat, astăzi, ca primul punct pe ordinea de zi a plenului acestui for legislativ să fie alegerea unui nou președinte ca urmare a revocării lui Mircea Geoană din funcție.
Potrivit vicepreședintelui social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, noul președinte al acestei Camere a Parlamentului va fi ales prin vot secret cu buletine, în cursă înscriindu-se fostul ministru Vasile Blaga, susținut de coaliția de guvernare, și actualul președinte al Comisiei pentru politică externă, social-democratul Titus Corlățean, susținut de USL.
Ședința plenului Senatului în care urmează să fie ales noul președinte va fi urmată de o scurtă pauză în care se va reuni Biroul permanent.
Ioan Chelaru a explicat că, în cursul zilei de marți, începând cu ora 9,00, liderii grupurilor parlamentare din Senat vor avea negocieri cu privire la noua componență a Biroului permanent în funcție de algoritmul politic.
Componența noului Biroul permanent al Senatului urmează să fie aprobată de plen în ședința de marți sau, în situația în care negocierile nu vor fi finalizate, de lunea viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3046 secunde