Sentință definitivă pentru fostul deputat Cristian Boureanu

311
Sentință definitivă pentru fostul deputat Cristian Boureanu - 7197401522681616decizieneastepta-1557402240.jpg
Fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București, la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, în dosarul în care este acuzat că a lovit un polițist rutier, informează Agerpres.


În data de 9 iunie 2017, în jurul orei 1,30, mașina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție rutieră pe bd. Aviatorilor din Capitală. În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele de identitate, Cristian Boureanu a devenit recalcitrant, a amenințat un polițist și i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămașa uniformei și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Polițistul a reacționat și l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.

Boureanu a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.

Potrivit Parchetului, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie și 6 iulie 2017, prietena lui Boureanu a făcut afirmații mincinoase și a creat o situație favorabilă fostului deputat. Astfel, declarația din 6 iulie 2017 este în contradicție cu cea anterioară și cu probatoriul administrat în dosar.

Pe 20 iunie, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la doi ani și două luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Judecătorii au stabilit în cazul lui Boureanu un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Administrației Domeniului Public București - Sector 1, pe o perioadă de 100 de zile.

Instanța a mai dispus ca Boureanu să plătească 7.000 de euro daune morale către polițistul Andrei Ovidiu, fostul parlamentar având de achitat și 214 lei Spitalului Clinic de Urgență București, cu titlu de daune materiale.

În același dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3011 secunde