Ministrul Teodor Baconschi:

"Și diplomații români fac note ca cele ale SUA. Stilul e mai sobru, nu produce delicii"

461

Articole de la același autor

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că asemenea diplomaților americani, ambasadorii români au rețele de contact și trimit informări în țară, stilul fiind mai reținut și mai sobru și neproducând "delicii stilistice".
El a spus că și diplomații români aflați la post au discuții de genul celor apărute pe surse Wikileaks și purtate de diplomații americani.
"Toți ambasadorii noștri își constituie pe durata misiunii o rețea de contacte politice, economice, academice și se întâlnesc zilnic cu interlocutori din țara respectivă, trimit telegrame (…) Cred că stilul comunicărilor diplomatice de la noi este un pic mai reținut, mai sobru, nu pot să spun că am delicii stilistice în momentul în care parcurg semnalările zilnice sau sintezele", a spus ministrul.
În ceea ce privește securitatea informației la MAE, ministrul a precizat că aceasta este la standarde NATO.
"Avem standarde de securizare a informațiilor clasificate la nivelul NATO și până în prezent nu s-au întâmplat scurgeri de informații din sistem. (...) Au nivele diferite de clasificare. De exemplu, în Wikileaks a intrat nivelul de jos", a explicat ministrul.
El a mai spus că nu este necesară o înăsprire a sistemului de securizare a informației la MAE după scurgerea către presă a documentelor diplomatice americane.
Întrebat cum comentează caracterizarea care i-a fost făcută într-o notă atribuită Wikileaks, ministrul a precizat că a văzut scrisă despre el varianta "util în marile dosare internaționale", pe care o consideră "corectă, ca și multe altele din respectiva literatură".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Septembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Ministrul de Externe s-a înscris în PDL
Pagina a fost generata in 1.3344 secunde