Premierul Emil Boc:

"Și șefii autorităților de management sunt responsabili pentru neatragerea fondurilor UE

336
Premierul Emil Boc le-a cerut ieri miniștrilor în ședința de Guvern să facă publice numele șefilor care conduc autoritățile de management pentru că și ei sunt responsabili de absorbția fondurilor europene.
"Mesajul meu direct către miniștri și șefii Autorităților de Management este următorul - aplicați corecții financiare acolo unde nu s-a respectat legislația achizițiilor publice sau întârzieri în contractare. Aplicați aceste corecții financiare autorităților responsabile pentru că dacă nu le aplicați dvs. și le aplică UE, pierdem banii. Dacă aplicați corecțiile dvs. banii pot fi utilizați pe un alt proiect în cadrul POR. Acolo unde aveți dovezi clare de încălcare a legislației achizițiilor publice sau de întârzieri nejustificate în derularea proiectelor, aplicați corecții de la 1% la 100% în funcție de gravitatea situației. Repet, sunteți direct responsabili de acest lucru, iar dacă nu faceți dvs. aceste corecții, pierde practic bugetul României prin neșansa de a avea acești bani europeni. Aceste lucruri nu trebuie să mai aibă întârziere", le-a spus Boc miniștrilor. 
Emil Boc i-a rugat pe miniștri să facă publice numele șefilor autorităților de management.
"Rugămintea și solicitarea expresă este să faceți publice și numele celor care conduc autoritățile de management din ministere. Eu tot trag la răspundere miniștrii, dar în fapt cei care trebuie să vă propună strategii, sunt cei care conduc autoritățile de management . Ei trebuie să știe că au o responsabilitate față de această țară, iar numele lor trebuie să fie publice. Așa cum într-o ședință judecătorească avem numele unui judecător care dă o sentință, și la autoritățile de management trebuie să fie o persoană cunoscută, invocată și care să aibă și o responsabilitate publică în raport cu ceea ce înseamnă derularea fondurilor europene. Ministrul, dacă nu are și instrumentul autorităților de  management, care vedeți, conform reglementărilor europene, este practic ultimul responsabil de administrarea fondurilor europene și are cuvântul decisiv în toate deciziile care se iau pe administrare și pe utilizarea banilor europeni. Asta nu exclude evident controlul celorlalte autorități ale statului, dar responsabilitatea globală revine și rămâne autorităților de management", a explicat premierul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.62 secunde