Sindicaliștii din administrația locală vor picheta astăzi Guvernul

245
Circa 400 sindicaliști din administrația locală vor picheta astăzi sediul Guvernului între 11:00 și 13:00, pentru a cere eliminarea unor incompatibilități din statut, diminuarea unora dintre discrepanțele apărute în grila de salarizare, precum și includerea în aceasta a unor funcții care au fost omise.
Sindicaliștii mai doresc realizarea unei descentralizări reale și întărirea dialogului social la nivelul instituțiilor administrației publice locale, potrivit reprezentanților Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală (FNSAL).
La acțiunile organizate de FNSAL ar urma să participe angajați ai administrației locale - funcționari publici și personal contractual - din Consiliile Județene, primării, direcții generale de asistență socială și protecția drepturilor copilului, direcții de evidență informatizată a persoanei, precum și din instituții de cultură.
Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală, care este afiliată la Sed Lex, și-a mai propus - în caz de nerezolvare a solicitărilor - organizarea unei greve de avertisment în 17 iunie și a uneia generale, în 30 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7421 secunde