Campanie murdară

Sobi Ceh și doi martori desființează atacul împotriva lui Băsescu: "Filmulețul este un trucaj ordinar!"

2224
Sobi Ceh și doi martori desființează atacul împotriva lui Băsescu:

Articole de la același autor

Aseară, la câteva secunde după începutul oficial al campaniei electorale pentru turul al doilea și la 24 de ore după ce Dinu Patriciu a relatat un incident violent care s-ar fi petrecut în timpul campaniei electorale din 2004, un filmuleț a început să fie difuzat pe site-ul ziarului "Gardianul", și apoi pe televiziuni. Filmulețul prezintă o scenă în care Traian Băsescu întinde mâna unei femei care, disperată, îi cere sprijinul și, în timp ce vorbește cu ea, mâna pare că îi pleacă și îl lovește pe un copil în vârstă de circa 10 ani, care stătea lângă femeie.
Aflat (din întâmplare?) în studioul Realitatea TV, președintele Traian Băsescu a fost încolțit pentru explicații și a declarat că nu își amintește de un asemenea incident și că nu se poate pronunța pe loc, dar va da explicații publice a doua zi, după ce se va lămuri despre ce este vorba.
Imediat, Dinu Patriciu a apărut la sediul Realitatea TV, relatând incidentul la care ar fi asistat în 2004, și în cadrul căruia Traian Băsescu l-ar fi lovit chiar de două ori pe copil. Patriciu a susținut că nu a vorbit atunci despre respectivul incident pentru că nu a avut dovezi (deși le-a căutat, iar scena a fost filmată de doi operatori, unul dintre ei fiind vizibil în imagini) și că nu are habar de unde a apărut acum filmul. El a mai spus că intervenția sa din seara precedentă a fost făcută cu speranța că cineva va trimite imaginile.
Prezent în studioul Realitatea TV și examinând atent filmul, cascadorul Sobi Ceh a exclamat: "Extraordinar! Este un trucaj ordinar!", explicând apoi că mișcarea lui Traian Băsescu nu este naturală și că, în opinia sa, este un montaj care, cu tehnica actuală, poate să fi fost făcut foarte ușor pe calculator.
Felix Tătaru, cel care se ocupă și în prezent de campania lui Traian Băsescu, a intervenit telefonic și s-a prezentat ca fiind celălalt operator care apare în imagine (preluase această misiune întrucât cameramanul contractat de PD nu putuse veni) și că nu a existat nici un incident de acest fel. A mai spus că va căuta casetele de la vremea aceea, dar se îndoiește că a păstrat filmările brute. "Este un gest ordinar, este un trucaj de foarte, foarte joasă speță. L-am urmărit frame cu frame și se poate observa că este un trucaj", și-a exprimat opinia de specialist și om de televiziune Felix Tătaru.
A apărut, în cele din urmă, martorul cel mai vizibil în imagine, cel care se afla la maximum un metru de copilul presupus a fi fost lovit. Adrian Ștefan Iurașcu a venit în studioul Realitatea TV și a declarat că filmul este o făcătură a coaliției formate împotriva actualului președinte. El a depus mărturie, invocând chiar Biblia, că nu s-a întâmplat absolut nimic și că nu a existat niciun contact fizic între președinte și copilul care apare în filmuleț ca și cum ar fi fost lovit.
Aproape de miezul nopții, Traian Băsescu a venit la sediul de campanie și a spus că niciodată nu a lovit vreun copil. El a acuzat murdăria campaniei electorale și a concluzionat că dușmanii săi sunt disperați, de vreme ce utilizează un copil pentru a-l discredita.
Cam așa s-a încheiat primul episod dintr-o campanie mai murdară ca niciodată, episodul filmului în care Traian Băsescu lovește un copil, singurul martor care susține povestea imaginilor făcute publice aseară fiind Dinu Patriciu, inamic declarat al președintelui. El este, însă, contrazis de alți doi martori și nu este susținut decât de imaginile care, în opinia specialiștilor, ar fi putut fi foarte ușor trucate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7291 secunde