Socoteli pentru Primăria Constanța. PSD și ALDE s-ar logodi la locale, cu nunta la parlamentare

1359
6
Socoteli pentru Primăria Constanța. PSD și ALDE s-ar logodi la locale, cu nunta la parlamentare - aldemirceabanias10-1455210245.jpg

Articole de la același autor

Apropierea alegerilor locale din vară, dar și a celor parlamentare din toamnă, au pus pe jar partidele care își formează în această perioadă strategia de lucru.

În acest context, dacă până de curând se tot vehicula că PNL poartă negocieri pentru semnarea unui protocol cu partidul lui Tăriceanu, respectiv, cu ALDE, în cele din urmă, s-a adeverit că totul nu a fost decât un zvon sau o negociere purtată de liderii de la centru sortită eșecului.

Așa cum era de așteptat, liberal-democrații au dorit să-și păstreze partenerii de până acum și, miercuri, liderii PSD și ALDE au semnat un protocol de colaborare în vederea alegerilor locale.

Vicepreședintele ALDE la nivel național și lider al organizației județene Constanța, senatorul constănțean Mircea Banias a explicat că, în conformitate cu acest protocol, pot face alianțe în teritoriu doar împreună, PNL, MP sau alte partide fiind nefrecventabile. Totodată, parlamentarul a adăugat că protocolul semnat miercuri mai prevede că, în urma localelor, vor avea loc și negocieri pentru alegerile parlamentare.

"Potrivit documentului semnat, PSD și ALDE vor încheia alianțe în plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidați și liste comune în vederea maximizării rezultatelor electorale. De asemenea, PSD și ALDE vor stabili după locale condițiile de realizare a unei alianțe electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016, se precizează în protocol. Așadar, decizia finală este la nivelul organizațiilor județene și, res-pectiv, locale", a declarat pentru "Cuget Liber", Mircea Banias.

De asemenea, el a mai spus că va avea loc o discuție în vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE la Primăria Constanța.

"Pe plan local, sâmbătă, voi avea o ședință cu colegii mei din organizația de la Constanța. Voi discuta cu ei și împreună vom decide ce linie să urmăm. După aceea vom avea o întâlnire cu discuțiile de rigoare și cu cei de la PSD Constanța. În principiu nu ne opunem să mergem împreună pe aceeași listă însă trebuie să vedem în ce condiții. Trebuie să discutăm toate aspectele, deoarece există și avantaje dar și dezavantaje dacă mergem pe liste împreună cu cei de la PSD. În ceea ce privește susținerea unui candidat comun, dacă vom ajunge la acest lucru, este clar că și pentru lista consilierilor locali vom merge împreună. În schimb, pentru Consiliul Județean Constanța, cel mai probabil, vor exista liste separate", a mai explicat Mircea Banias.

Pe de altă parte, întrebat dacă ALDE are pregătit un candidat pentru Primăria Constanța sau dacă el este tentat de o asemenea candidatură, Mircea Banias a negat.

"Eu, personal, nu sunt tentat să candidez la Primăria Constanța. În schimb, organizația are doi - trei potențiali candidați, deocamdată, nu vreau să dau nume, însă dacă se va stabili că mergem singuri în alegeri, atunci o să anunțăm și candidatul", a mai spus senatorul Mircea Banias.

De partea cealaltă, nici PSD Constanța nu a luat încă o hotărâre dacă va merge împreună cu ALDE la alegerile locale.

"În următoarea perioadă, se vor face cercetări sociologice pe această temă. Vom avea și discuții de principiu cu cei de la ALDE. Voi avea discuții cu Mircea Banias de la ALDE. În plus, intenționăm să avem și sondaje cât mai aproape de momentul depunerii listelor ca să avem o vedere cât mai bună. În funcție de ce va reieși vom lua o decizie dacă să mergem sau nu împreună pe aceleași liste cu cei de la ALDE. Ca o opinie strict personală, aș vrea ca PSD Constanța să meargă singur în alegeri. Dar este numai dorința mea personală. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta", a declarat președintele organizației municipale a PSD Constanța, Decebal Făgădău.

Comentează știrea

Tupeu 2016
12 februarie 2016
Cadavrul politic

Cand te aliezi cu un cadavru,pierzi razboiul.ALDE C-ta este un cadavru politic,dar cu tupeu fantastic.Cum poate sa zica Banias ca o eventuala candidatura pe liste comune cu PSD-ul are si dezavantaje?Sa zica bogdaproste daca PSD-ul le arunca un os de ros si lor. Dupa alegerile parlamentare din 2016, sa vedeti ce val de emigranti din ALDE&UNPR va lovi PNL-ul & PSD-ul,mai ceva decat in Germania lui Merkel. In afara de George Fulina care este mai rasarit,restul sunt praf si pulbere.Banias sta cu bagajul la usa ptr ca asteapta sentinta in dosarul Portul alaturi de Mironescu. PS.Apropo de sondaj, ALDE are in jur de 4% pe hartie dar in realitate in jur de 2%.Idem capusele de la "Interesul cu girofar"

Pleaca ai nostri
12 februarie 2016
vin ai nostri?

Ce frumos ar fi sa iesiti tot voi, si la primarie, si in parlament, nu? Tupeul nu le lipseste traseistilor din ALDE, si nu numai lor! Penali, penali, dar unii tot mai spera...

Cristi
12 februarie 2016
E simplu !

Daca PSD-ul se cordeste , pe ascuns , sau la vedere , cu UNPR , sau cu ALDE , o va lua in bot , atat la locale , cat si la parlamentare ! Mai clar , PSD-ul reformat , nu are nevoie de papusi gonflabile si de fatalai ...

colegii de liceu
12 februarie 2016
mai Banias M

Mai Banias Mircea ce te-ai mai schimbat in rau!De ce nu mai vii la intilnirile de la aniversarea absolvirii liceului?Nu mai sintem de nasul tau sau ti-e frica de noi ca o sa te huiduim?Am auzit ca i s-a facut dor lui Eugen Bogatu de tine si ca vrea sa mergeti impreuna intr-o excursie prelungita de 4ani si 6 luni gratis din partea statului dar platita si de noi colegii tai care traim pe salarii mizere.Sa-ti fie rusine Banias Mircea nu ne închipuiam ca ai asa caracter infect.

Votantul infidel
12 februarie 2016
Pentru aducere aminte

Banias ? Băsescu ? Gorghiu ? Blaga ? Boc ? Boagiu ? Anastase ? Udrea ? Videanu ? Berceanu ? Frunzăverde ? Ialomițeanu? Palaz ? Vă mai spun numele acestor traseiști politici și infractori de drept comun ceva ? Vă mai încearcă acel sentiment de amar și scârbă când le auziți numele sau îi vedeți pe la Tv sau în ziare ? Căci asemeni șobolanilor se aruncă prin găuri urât mirositoare precum caracterul lor infect, apoi, când trece furtuna sau este de apucat vreun ciolan, ies la lumina pe care 10-15 ani, cel puțin, nu ar trebui să o mai vadă decât filtrată de gratiile închisorilor. Și alții de acceași teapă ? ALDE sau PNL reprezintă continuatorii unui partid distructiv -PDL-pentru românul de rând și destinul neamului românesc. Vă ofer doar un singur motiv pentru care ar trebui să ne smulgem din umâr mâna care votează și să o donăm pentru îngrășăminte naturale: anul 2010 când au decis să ne taie tuturor, indiferent de venituri, salariile cu 25 %, în timp ce ei, cu ceva vreme înainte de această măsură ilogică și absolut deloc necesară, și-au mărit indemnizațiile și salariile, astfel încât tăierea de salarii pentru ei a însemnat de fapt o revenire la fostele venituri, deloc mici. Iar noi, cei mulți, corecți și muncitori am fost obligați să trăim la limita subzistenței pentru a le putea plăti lor salarii uriașe și marile hoții despre care mai aflăm câte ceva din mass-media. Niciodată dreapta, niciodată PDL, PNL, ALDE, MP !!!

Cetateanul "turmentat"
12 februarie 2016
Eu cu cine votez???

Aveti perfecta dreptate, dar ce ne facem, ca ALDE vrea sa faca 'nunta' cu PSD!?! Cum ii despartim? Daca vrem PSD, se baga pe fir si ALDE, UNPR, etc. Pe de alta parte, PDL s-a lipit de PNL.....Si tot asa, cauta unii sa-si piarda urma si sa ne prosteasca! Cat despre stanga- alias PSD, sa avem incredere in ei??? Ei n-au furat? N-au mintit? Nu sunt corupti? Ei, as!!! Doar cand ma gandesc la Mazare, Constantinescu, Stan, Dragnea , Oprea si Ponta, mi se face lehamite. Sunt toti o apa si-un pamant! Eu cu cine votez?

Răspuns la: Pentru aducere aminte
Adăugat de : Votantul infidel, 12 februarie 2016
Banias ? Băsescu ? Gorghiu ? Blaga ? Boc ? Boagiu ? Anastase ? Udrea ? Videanu ? Berceanu ? Frunzăverde ? Ialomițeanu? Palaz ? Vă mai spun...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Politică-Administrație : Ce spune Dragnea despre ALDE
Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Politică-Administrație : Astăzi se decide data alegerilor locale
Pagina a fost generata in 0.5169 secunde