Sondaj. PNL creşte în opţiunile de vot. Cum văd românii Alianța liberalilor cu PSD

2129
Sondaj. PNL creşte în opţiunile de vot. Cum văd românii Alianța liberalilor cu PSD - sondaj-1653463477.jpg

Articole de la același autor

Partidul Social Democrat ar primi 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, înregistrând o uşoară scădere. PNL a ajuns la 23%, cu trei procente mai mult faţă de luna precedentă, urmat de AUR (12%) şi USR (11%), potrivit unui sondaj CURS realizat în luna aprilie.

Potrivit sondajului CURS, realizat la comanda PNL, social-democraţii ar primi 35% din voturile românilor dacă s-ar organiza alegeri parlamentare, înregistrând o scădere de un procent faţă de luna trecută. În schimb, liberalii sunt pe un trend ascendent. PNL ar primi 23% din voturi la o eventuală rundă de elegeri, cu trei procente mai mult faţă de luna martie. Pe locul al treilea se află AUR - 12%, urmat de USR - 11%. Alianţa pentru Unirea Românilor începe să scadă, înregistrând cu două procente faţă de luna martie. În schimb, USR este în creştere. Pe următoarele poziţii se află UDMR şi PMP, ambele cu 5%.

Alianţa PNL-USR la guvernare este văzută de 40% dintre respondenţi „inutilă”, în timp ce 19% o consideră „utilă”. În schimb, guvernarea alături de social-democraţi este văzută mai degrabă utilă - 38% o consideră „utilă”, iar 31% „inutilă”. Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6407 secunde