Ministerul Sănătății a găsit soluția pentru distribuirea iodurii de potasiu!

149
Ministerul Sănătății a găsit soluția pentru distribuirea iodurii de potasiu! - pastilecuiod-1653464008.jpg
Ministerul Sănătății a găsit soluția pentru distribuirea iodurii de potasiu. Pentru că medicii de familie au refuzat să preia pastilele, acestea vor ajunge în farmacii, iar românii vor avea acces la ele doar pe bază de rețetă.


Pastilele trebuie luate doar de copii și de femeile sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.


Ministerul Sănătății a publicat, marți, în transparență decizională, un proiect de Ordin de ministru ce reglementează distribuirea pastilelor de iodură de potasiu. Astfel, Ministerul distribuie populației tabletele de iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor cu circuit deschis. Lista farmaciilor care distribuie pastilele va fi publică pe pagina web a Ministerului Sănătății, informează instituția.


Potrivit ordinului MS, în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București predau, pe bază proces verbal de predare-primire, medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate către farmaciile din listă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5606 secunde