Sorin Mateescu: "AUR nu susţine aceste pensii speciale, întotdeauna vom vota contra"

308
Sorin Mateescu:

Articole de la același autor

În acest moment, la sediul partidului Alianța pentru Unirea Românilor Constanța are loc o conferință de presă la care este invitat senatorul AUR Sorin Mateescu. La eveniment mai sunt prezenți avocatul Dumitru Bădrăgan și reprezentantul Organizației Locale AUR Mangalia, Nicolae Moroianu.


Sorin Mateescu: Pentru astăzi avem mai multe teme. Vom începe cu proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Acest proiect încalcă anumite proceduri și va fi declarat neconsensual. Lipsesc punctul de vedere al Guvernului și fișa fiscală. AUR nu susține aceste pensii speciale, întotdeauna vom vota contra. Așa cum am mai menționat, AUR a depus un proiect de lege prin care aceste pensii să fie impozitate 99%. Sunt un om din câmpul muncii, știu ce înseamnă contributivitate tocmai prin activitatea mea înainte să devin parlamentar. Totdeauna s-au scris mii și mii de articole pe acest subiect. Numai prin abrogarea legii pot fi eliminate aceste pensii speciale. Susținem ca moneda leu să nu fie eliminată niciodată, pentru că în primul rând am pierde din suveranitatea țării. Nu suntem împotriva Uniunii Europene, dar aceste tratate ne fac să ne pierdem total sau parțial suveranitatea.

Dumitru Bădrăgan: Voi vorbi despre reducerea adaosului comercial pentru alimentele de bază. PSD și PNL înțeleg în sfârșit să analizeze necesitatea luării unor măsuri pentru că, raportându-ne la scumpirile din ultimele luni de zile, românii au ajuns să poată cumpăra doar strictul necesar. Să vedem dacă Guvernul va reuși să plafoneze prețurile și să reducă taxa de raft. Românii cumpără ouă, carne, lapte cu prețuri mai mari decât cele de la nivelul Europei. Este necesară luarea unor măsuri.
 

Nicolae Moroianu: Sunt manager în turism. Venind spre Constanța, m-am lovit de o problemă cu care se confruntă foarte mulți turiști. Majoritatea guvernelor care s-au perindat în ultimii ani nu au pus preț pe turism. De exemplu, Muntenegru este o țară mică, dar are 28% din PIB pe turism. Și noi putem să creștem mult în turism, cu siguranță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde