Sâmbătă, la Teatrul Fantasio

Spectacol omagial dedicat dialogului intercultural din Dobrogea

423

Articole de la același autor

Radio Constanța și Prefectura Constanța organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, un spectacol în cadrul căruia vor fi premiate personalitățile comunităților etnice din Dobrogea. Evenimentul este organizat cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural.
În cadrul galei care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11,00, la Teatrul de Stat (Sala Fantasio), vor fi omagiați reprezentanți ai comunităților turcă, tătară, greacă, bulgară, italiană, albaneză, poloneză, armene, rome, maghiare, evreiești și germane din spațiul dobrogean.
În cadrul conferinței de presă organizate ieri, spiritul interetnic dobrogean a fost evaluat de către prefectul Dănuț Culețu drept un brand al Constanței care ar trebui exportat atât în dincolo de granițele municipiului de la malul mării, cât și în Europa. "Nu este lipsit de interes să încercăm să exportăm acest brand al unui model intercultural și interetnic specific Dobrogei. Modelul nostru este apreciat de toate delegațiile străine care vin în Constanța și care de multe ori întreabă de ce nu avem nici un fel de probleme de natură etnică", a declarat prefectul.
Culețu a mai adăugat că exemplul Sibiului de anul trecut, când a fost capitală culturală europeană, poate fi preluat și de Constanța.
La gala premiilor Radio Constanța de sâmbătă, pe scena Teatrului Fantasio, vor urca, printre alții, Harry Tavitian, Stere Gulea, Andrei Deleanu, prof. univ. dr. Adrian Bavaru, profesorul Ion Băraru, toți, laureați ai premiului pentru afirmarea spațiului românesc în lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6492 secunde