În urma testării gratuite de ieri

Concurs Șase constănțeni au aflat că au cancer de piele

593

Articole de la același autor

Ieri, la Clinica de Boli Dermato Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, medicii au făcut gratuit examinări ale alunițelor pentru depistarea precoce a cancerului cutanat. 74 de constănțeni s-au prezentat pentru a face astfel de testări.

Prof. univ. dr. Gheorghe Nicola, șeful clinicii, ne-a declarat că șase persoane au fost depistate cu forme de cancer cutanat. "A fost vorba despre persoane înaintate în vârstă, pe care le-am chemat săptămâna viitoare pentru investigații suplimentare", a explicat medicul.
Persoanele care s-au prezentat ieri la spital aveau vârste cuprinse între 9 și 71 de ani. Campania s-a derulat și în cursul după-amiezii, în cabinetele particulare.
Medicii recomandă persoanelor care au multe alunițe pe corp să evite expunerea la soare, deoarece acest lucru poate determina cancerizarea formațiunilor. "Persoanele vizate pot face o baie în mare, dar neapărat după ora 18.00. De asemenea, trebuie să evite traumatizarea alunițelor", a mai spus dr. Nicola.
De asemenea, alunițele pot fi protejate cu creme cu factor ridicat de protecție, de preferat 50+.
Cea mai periculoasă complicație care poate apărea este transformarea unei alunițe în melanom (cancer) malign. Riscul, spun specialiștii, este mai mare în cazul persoanelor care au stat multe zile la soare în timpul prânzului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4771 secunde