Noua Constituție:

Statul va putea acționa împotriva magistraților pentru recuperarea prejudiciului cauzat

60
Statul va putea acționa împotriva magistraților pentru recuperarea prejudiciului cauzat - magistrat-1370516826.jpg

Articole de la același autor

Comisia pentru revizuirea Constituției a adoptat, ieri, un amendament prin care permite statului să acționeze pentru recuperarea prejudiciului cauzat de magistrați care și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență, prejudicii pentru care statul răspunde patrimonial.
"Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condițiile legii inclusiv în ceea ce privește răspunderea magistraților care și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență. Statul exercită dreptul de regres, în condițiile legii", este amendamentul adoptat de membrii Comisiei care înlocuiește articolul 52, aliniatul 3 din Legea fundamentală.
În favoarea acestuia s-au pronunțat 15 membri ai Comisiei pentru revizuirea Constituției.
"Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condițiile legii și nu înlătură răspunderea magistraților care și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență", se prevede în actuala formă a textului constituțional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.49 secunde