Stelian Ion îi ia faţa edilului. Decebal Făgădău a pierdut Primăria Constanța

6110
Constănțenii au ieșit ieri la vot cu gândul de a face o schimbare la nivelul administrației publice de la malul mării. Dimineața au curs valuri, valuri de alegători, la multe secții de votare fiind nevoie să se stea la rând, însă spre seară, procentul privind prezența la vot a început să scadă. Semn că unora le place mai mult să se plângă pe la colțuri și să stea relaxați acasă atunci când este vorba să-și aleagă primarul.

Seara, după închiderea urnelor, surpriza a venit de la exit-poll-ul realizat de CURS-Avangarde pentru municipiul Constanţa, procente valabile la ora 19.30. Concret, Stelian Ion de la USR-PLUS a luat faţa actualului primar, Decebal Făgădău, care avea 23,5%. Mai mult, la închiderea ediției, Stelian Ion avea 29%, fiind astfel la egalitate de procente cu candidatul PNL Constanţa.

În aceste condiții, Decebal Făgădău nu a mai venit la sediul partidului, declarațiile fiind făcute de președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

„Îmi exprim regretul că Decebal Făgădău nu a mai reprezentat opțiunea cetățenilor. Îi felicit pe cei anunțați câștigători. Vom face o analiză, să vedem ce am făcut bine”, a declarat Felix Stroe.

Potrivit acestuia, Făgădău rămâne preşedintele organizaţiei PSD a municipiului Constanţa.

„Astăzi a fost ziua dreptei. Îi felicit. Bătălia pentru CJC este la fel de disputată. Eu consider că am adus cel mai consistent portofoliu”, a mai spus Felix Stroe.

„A fost o competiție electorală foarte disputată, toate partidele prin candidații lor și-au jucat șansa la maximum. În general a fost o competiție, astăzi mă refer, corectă, pe alocuri s-a mai sărit calul, dar una peste alta, consider că rezultatele nu au fost viciate de incidentele izolate care s-au întâmplat. Îi felicit pe cei care au fost anunțați la exit-poll câștigători. Îmi exprim regretul sincer, din nou, pentru faptul că Decebal Făgădău nu a mai reprezentat opțiunea electoratului”, a încheiat preşedintele PSD.Stelian Ion: „De mâine ne apucăm de treabă!”


De partea cealaltă, la închiderea ediţiei, în locul unde s-au strâns cei de la USR-PLUS ca să savureze victoria era veselie mare. S-a scandat, s-a aplaudat şi chiar s-a cântat! Stelian Ion s-a declarat învingător în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa.„Suntem în faţa unui moment istoric. Smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi. Mă înclin în faţa constănţenilor. Ei au decis să scape oraşul acesta de mafii. De o mafie PSD şi de interesele unor moguli din PNL. Vom face din Constanţa un oraş european şi civilizat. S-au vehiculat multe minciuni. Un ochi râde şi unul plânge pentru că cei care ar fi trebuit să ne fie parteneri ne-au trădat. Chiţac îşi va face ieşirea din politica românească. Suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă. S-a putut în alte părţi, se poate şi la noi. De 20 de ani asistăm la furturi şi la nenorocire pesedistă. Voi merge foarte des la ministerele din Bucureşti să deblocăm fonduri. Vă mulţumesc mult că aţi redat demnitatea acestui oraş. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Stradă cu stradă se va schimba România. Tinerii care vin din urmă vor schimba România. Au vrut să ne pună piedici, dar nu au reuşit. Generaţia asta nu poate fi oprită!”, a transmis Stelian Ion.

În ceea ce privește scorul pentru Consiliul Local Municipal Constanța, primele rezultate arată că USR-PLUS este la egalitate cu PNL, fiecare câte 28,7%, în timp ce PSD ar avea 21,1%.Reamintim că prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 21.00, de 46,02% - 8.420.737 de alegători prezentându-se la urne, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC). În mediul urban, şi-au exercitat dreptul de a alege 3.912.345 de cetăţeni şi în rural 4.508.388. Astfel, la nivelul județului Constanța, s-au prezentat la urne 46,28% dintre alegători, iar în municipiul Constanţa 33%.

Redacția Cuget LiberComentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4677 secunde