"Structurile de securitate au nevoie urgent de legea Big Brother"

57

Articole de la același autor

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, că structurile cu atribuții în privința securității naționale "nu au instrumentele necesare", fiind necesară adoptarea urgentă a legilor Big Brother și a cartelelor pre-pay, până la finele lui februarie.

Zgonea a fost întrebat cum vede parcursul legilor Big Brother și a cartelelor pre-pay, declarate neconstituționale, dar în cazul cărora de dorește adoptarea unei noi forme. "Evenimentele care sunt în proximitatea granițelor României, dar și în zona europeană, ne obligă să facem această lege repede, atât legea retenției datelor, să o modificăm, cât și celebra lege a cartelelor pre-pay, cum o denumim noi. Ele sunt obligatorii pentru România", a afirmat Zgonea, citat de Mediafax.


El a afirmat că serviciile de informații și cele din zona de securitatea națională au nevoie de "instrumente să-și facă treaba cu profesionalism", în condiții de constituționalitate. Zgonea a evitat să se pronunțe în momentul în care a fost întrebat dacă susține ideea ca accesul la datele reținute de operatori să se facă cu un mandat de la judecător sau fără.


"Aceste două legi (Big Brother și a cartelelor pre-pay, n.r.) sunt urgente și necesare pentru ca sistemul de siguranță națională să funcționeze la parametrii cu care suntem obișnuiți. Suntem cea mai sigură și cea mai stabilă țară din regiune, suntem respectați pentru această chestiune și ele sunt rezultatul unor instrumente și unor acțiuni pe care le-au făcut sistemele noastre de siguranță națională pe baza legilor pe care noi le-am votat aici, pentru că dacă nu le dai instrumente, ei nu au cum să facă acest lucru", a mai afirmat Zgonea, conform Mediafax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde