Subvenția la căldură a încins spiritele în USL Constanța

886
3
După ce consilierii locali au aprobat lunile trecute majorarea gigacaloriei la prețul de 338 de lei iar constănțenii s-au trezit cu facturi uriașe care le-au golit buzunarele, aleșii locali s-au gândit să mai aloce niște subvenții.
Drept urmare, ei s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară pentru a suplimenta aprobarea ajutoarelor pentru energie termică sau lemne de foc în sezonul rece.
Pe motiv că ajutoarele se vor da pe mai multe tranșe, prima ședință a Consiliului Local Constanța din acest an a ieșit cu scântei. Deși chipurile, sunt parteneri în USL Constanța, consilierul local PNL Victor Manea s-a contrazis cu primarul Radu Mazăre pe tema ridicării cotei subvențiilor alocate pentru căldură, cerând o redistribuire a fondurilor.
Radu Mazăre a propus ridicarea cu un procent de 5% a cotei alocate pentru fiecare categorie dintre beneficiarii subvenției dar și crearea a două noi categorii de beneficiari, în această categorie intrând și cei care realizează venituri de 1.800 de lei.
Mazăre a argumentat că din bugetul alocat acestor subvenții de 400 miliarde de lei vechi nu s-au cheltuit decât 67 % din fonduri iar inițiativele sale pot fi acoperite din diferență. Nemulțumit de intenția primarului, consilierul liberal Victor Manea a cerut ca banii să fie cheltuiți pentru a subvenționa prețul gigacaloriei, pentru toate categoriile sociale, în acest mod toți constănțenii având parte de o mică subvenție.
Discuțiile pe această temă au durat o jumătate de oră timp în care Mazăre s-a contrazis cu Manea. Hotărârea a fost, în cele din urmă, supusă la vot și a trecut cu majoritate, urmând ca propunerea lui Manea să fie analizată de Direcția de Finanțe a Primăriei Constanța.

Comentează știrea

ANTI PSD-PNL-PDL
18 ianuarie 2012
HOTILOR...

Mazare a avut toate informatiile necesare referitoare la cat procent din populatia orasului va beneficia de subventia la caldura.De aceea a facut 338 de lei gcal.Toata povestea este o campanioe electorala,asa cum este cu si cu "sacosa".:))A marit gcal ca sa acopere subventiile celor nevoiasi din banii celor care nu au subventie,adica cei care platesc integral gcal.ANTI PSD-PNL-PDL...

carmen
18 ianuarie 2012
HOTI NENOROCITI

Subscriu ! Hotilor,asta sunteti! Ma obligati pe mine si pe multi altii sa plateasca subventiile pe care voi nu ati fost in stare sa le platiti.Cred ca suntem orasul unde APA este cea mai scumpa...pana cand ne mai jecmaniti?

ella
18 ianuarie 2012
nedumerire

Mai fratilor, am si o nedumerire?!Vad ca s-a marit iarasi cota alocata subventiei pt caldura , de care vor beneficia si cei cu venituri de 1800 lei.Pai nu inteleg?!banii astia se dau din banii constantenilor, nu? si atunci de ce nu beneficiaza toata lumea???!!! eu am centrala proprie pe gaze pt care am fost nevoit sa fac imprumut la banca(locuiesc la ultimul etaj al uni bloc si n-aveam caldura, asa c-am fost nevoit sa fac asta), am un venit de 800 lei pe luna si nu primesc nimic.pai cum vine asta?!nu inteleg!! explicati-mi si mie va rog!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Social : MAFIA "Șoselei de Coastă"
Pagina a fost generata in 0.8173 secunde