Elena Udrea îl învinovățește pe Radu Mazăre pentru starea în care se găsește astăzi Cazinoul din Constanța

1332
3
Elena Udrea îl învinovățește pe Radu Mazăre pentru starea în care se găsește astăzi Cazinoul din Constanța - cazino711318768852-1325947840.jpg
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a postat pe blogul personal un text în care vorbește despre noul proiect de urmează a fi demarat de instituția pe care o conduce, reabilitarea Cazinoului din Constanța.

În postarea de pe blog, Elena Udrea sublinează partea de vină pe care o are primarul Radu Mazăre pentru starea deplorabilă în care se află în present clădirea ce necesită reabilitarea.



"În urmă cu două zile, scriam despre faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului desfășoară cea mai coerentă strategie de investiții în infrastructura turistică. Ei bine, ca o confirmare a acestui lucru, în ședința de Guvern de miercuri, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. S-a făcut astfel pasul decisiv către repunerea în circuitul turistic al simbolului cel mai cunoscut al litoralului românesc. De altfel, Ministerul Culturii a clasat această clădire drept "monument istoric de valoare universală" încă din 2004. De atunci, din păcate, nimeni nu a făcut ceva pentru a o salva, fiind lăsată să se degradeze de la lună la lună.

Costurile pentru restaurarea Cazinoului sunt estimate înainte de licitație la aproape 40 de milioane de lei, iar lucrarea urmează să fie realizată în doi ani. Așa cum s-a întâmplat însă în cazul domeniului schiabil din Poiana Brașov, mi-aș dori foarte mult ca această clădire simbol a Constanței să fie redată în folosință încă din vara lui 2013, deci, înainte de termenul de finalizare.

Costurile de reabilitare sunt mari pentru că monumentul se află într-o stare deplorabilă, fiind un pericol pentru oamenii care trec pe acolo, și pentru că intervenția asupra unei clădiri de patrimoniu se face numai de către specialiști autorizați în astfel de lucrări după planuri avizate de Ministerul Culturii. Pentru situația Cazinoului, vina aparține exclusiv Primăriei Constanța, care a închiriat clădirea unor prieteni de-ai lui Radu Mazăre, afaceriști de carton care nu și-au respectat partea lor de înțelegere privind administrarea clădirii.

Restaurarea Cazinoului este o nouă dovadă că MDRT face de cele mai multe ori și munca administrației locale, acolo unde decidenții politici de la nivelul primăriei sunt indolenți sau rău-intenționați. Pentru edilul Constanței este mai important să își petreacă timpul în Brazilia decât să încerce să fie un bun primar, măcar atunci când vine vorba de averea orașului pe care îl conduce, ba chiar averea acestei țări. Mai mult, în loc să vrea să îl vândă la preț de nimic, în contul unei datorii la o firmă obscură a unor amici personali, mai bine ar fi accesat fonduri europene pe care le avea la dispoziție pentru a-l restaura.

La fel ca și în cazul reabilitării Borsecului sau a Băilor Herculane, lucrările de la Cazino nu sunt opționale – în cazul în care nu se intervine, acea clădire ar putea să dispară pentru totdeauna nu numai din circuitul turistic românesc, ci și de pe lista monumentelor istorice de valoare universală pe care le deține România. Și ar fi foarte mare păcat, având în vedere gloria din perioada interbelică, atunci când marii bogați ai Europei se îngrămădeau să vină la Constanța, iar Cazinoul era principalul punct de atracție.

Aș vrea să punctez faptul că, după restaurare, Cazinoul nu va rămâne în patrimoniul statului. Clădirea va fi redată în administrare primăriei, cu condiția să aibă destinație publică. Sper că, la acel moment, Constanța va avea primar un bun gospodar, căruia să îi pese mai mult de oraș decât de plajele din Brazilia."


Sursa: elenaudrea.ro

Comentează știrea

rex
7 ianuarie 2012
woody da verdicte de vinovatii pentru altii!!

Daca CENTURISTA il face vinovat pe Mazare pentru starea Cazinoului, s-ar putea sa aiba dreptate , dar si romanii au dreptate cand spun ca CIUMA PORTOCALIE DIN CARE "WOODY" face parte cu o contributie majora in FURACIUNE.

1946 si 2012=diktatura
8 ianuarie 2012
Ton obisnuit pt.Novaia Dobruja

Pentru centurista,decat:Hai sechetir!!.Mai bine,s-ar intreba pe blog,de unde are bani Palazu Mic(Clau...) pentru felicitarile trimise prin posta de Sf.Ioan constantenilor si probabil ca si in judet.

stela
21 ianuarie 2012
Blonda lui base are bani pt cazinouri..

Blonda de la cotroceni sparge sute de milioane de euro pe cazinouri, piscine, patinoare, in timp ce profesorii sunt umiliti si injositi de basecu. Deci bani la buget sunt, dar nu pt fraieri!!!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Concedieri la Primăria Constanța
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Social : MAFIA "Șoselei de Coastă"
Pagina a fost generata in 0.6173 secunde