Concurs Sulfina Barbu: Este păcat că UDMR a mers pe modelul USL, boicotând lucrările Parlamentului

190
Sulfina Barbu: Este păcat că UDMR a mers pe modelul USL, boicotând lucrările Parlamentului - 201011165b3w65571rsz-1331632059.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PDL Sulfina Barbu susține că a fost surprinzător gestul de ieri al parlamentarilor UDMR de a nu mai participa la ședințele de plen, până când nu se va adopta hotărârea de guvern privind UMF Târgu Mureș, punctând că partenerii de coaliție s-au comportat după "modelul colegilor de la PSD și PNL", boicotând lucrările Legislativului.
"Ca om politic, am preferat și prefer întotdeauna dialogul, cooperarea politică. Eu nu sunt adepta blocajelor politice și nici a blocajelor instituționale. Pentru a mine a fost surprinzător gestul colegilor de la UDMR din cursul zilei de ieri, cu atât mai mult cu cât, inițial, știam că au o ședință a grupurilor reunite la care vor participa și miniștrii dumnealor. Nici vorbă că este luat în calcul un protest. Ulterior, am aflat prin intermediul mass-media. Sunt surprinsă, pentru că nu așa se comportă UDMR-ul și nu așa se comportă un partener de guvernare, în general", a declarat Sulfina Barbu, marți, la RFI.
Ea a spus că i s-a părut surprinzătoare decizia parlamentarilor UDMR, în contextul în care la ședința de luni dimineață a coaliției de guvernare se convenise asupra identificării unei soluții în cazul UMF Târgu Mureș.
"Este păcat că UDMR-ul a mers pe modelul colegilor de la PSD și PNL, boicotând lucrările Parlamentului", a completat deputatul PDL.
Sulfina Barbu a amintit că există deja două universități multiculturale - Babes-Bolyai din Cluj și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.
Potrivit deputatului PDL, înființarea unui departament în limba maghiară este prevăzută în Legea educației, dar acest lucru nu a fost posibil prin decizia Senatului UMF și prin modificarea Cartei universitare, așa cum s-a întâmplat la celelalte două instituții de învățământ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4425 secunde