Summit NATO pe fondul tensiunilor din Ucraina

76
Summit NATO pe fondul tensiunilor din Ucraina - summitnato-1409815061.jpg

Articole de la același autor

Summitul NATO se deschide, astăzi, la Newport (Marea Britanie) pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzată de agresiune militară în Ucraina, în timp ce presiunea se accentuează asupra Moscovei, Parisul luând decizia de a suspenda livrarea unei nave de război.

Într-un context internațional exploziv, summitul se deschide în prezența a 60 de șefi de stat și de Guvern și va aborda și alte crize, în special cea creată de gruparea Stat Islamic în Irak și Siria, a cărei amenințare este din ce în ce mai presantă.


La o zi după decapitarea unui al doilea jurnalist american, lupta împotriva acestei organizații jihadiste violente va domina dineul șefilor de stat joi seara, iar constituirea unei coaliții pentru combaterea SI, dorită de americani, va face obiectul unor reuniuni cu ocazia summitului.


"Cei care i-au asasinat pe James Foley și Steven Sotloff în Siria ar trebui să știe că Statele Unite îi vor face să dea socoteală, indiferent de cât timp va fi nevoie", a promis miercuri secretarul de Stat american John Kerry.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7587 secunde