Deputatul Robert Boroianu:

"Sunt convins că PNL Constanța poate reveni și mai puternic"

222
2

Articole de la același autor

Deputatul liberal, Robert Boroianu, a făcut o declarație de presă în contextul divergențelor care au loc în Partidul Național Liberal și susține că PNL are nevoie, mai mult ca niciodată, de unitate și încredere, de "forța și priceperea" fiecărui membru de partid.

"În vremuri în care democrația și instituțiile statului sunt amenințate de demersurile PSD din Justiție, PNL are datoria față de toți românii de a face scut în jurul valorilor și libertăților acestui popor. De aceea, surprinzătoare mi se par atacurile și derapajele anumitor colegi din partid, care deturnează atenția publică de la adevăratele probleme și provocări politice din această perioadă spre certuri inutile și artificiale. Îi asigur însă că, într-un mod democratic și transparent, vor avea ocazia să-și impună proiectele și idealurile liberale așa cum își doresc, în urma competiției electorale din interiorul organizației", a spus deputatul Robert Boroianu.

El a explicat că, în scurt timp, în PNL Constanța vor avea loc alegeri interne pentru toate funcțiile de conducere, alegeri la care poate participa orice liberal.

"Libertatea de exprimare și dezbaterea de idei au fost tot timpul principii ce au guvernat viața politică liberală și nu vom renunța la acestea indiferent de contexte și condițiile politice. Sunt convins că PNL Constanța poate reveni și mai puternic, fiindcă are toate resursele și oameni competenți. Trebuie să stăm uniți și să dovedim multă responsabilitate. Să oferim oamenilor și societății românești acea ancoră necesară pentru a stabiliza țara în fața asaltului PSD și ALDE împotriva statului de drept. Opoziția este o responsabilitate enormă în aceste vremuri și trebuie să le oferim românilor de bunăcredință speranță și motive că lupta împotriva demagogiei și populismului nu este pierdută.

Pentru oamenii aceștia, pentru cei care mai cred în valorile și principiile democrației și statului de drept, noi, liberalii, avem obligația să fim uniți și puternici, avem obligația să punem umărul la clădirea unui nou început", a mai transmis parlamentarul liberal constănțean. 

Comentează știrea

Lazar
31 ianuarie 2017
PNL C-ta

Mai Boroianu A Robert cu tine devine PNL C-ta puternic dar fara onoare daca mai sunt in PNL si Parlamentul romaniei specialisti ca tine Dr.Dr.Prof.Ingi in fraude,spalari de bani,evaziuni fiscale,documentatie falsa si cu spagi date la ANAF si consiliati de prieteni vostri de la SRI si cu ajutorul celor de la IPJ si Parchet care sau facut ca nu stiu ce e factura falsa,chitanti,firme falimentate care a-ti furat cu ele,extrase de cont de la BRD,Reiffeisenbank,la firma GepetoSe da dovada ca pe toti din politie,justitie si servici ia-ti manipulat si prostit cum a-ti vrut voi cu spagile din furaciuni si cu avocati vostri si d-na Prc Puiu Zarafina,Adina Florea si alti au trecut pe langa documentatie mai ales acum find si mare parlamentar PNL de C-ta reprezinti cu mare cinste cetateni care te au votat din ne cunostinta de cauza si le a-i mai dat si minciuna hozeasca cu apa gratuit tuturor cetatenilor din expertiza ta economica de ingineri finaciare care nu te cunosc cat de infractor esti.

MIHAI
4 februarie 2017
CONVINGERI OPTIMISTE

Democratia liberala moderna , cu toate neinplinirile si insuccesele sale , are nevoie de un partid liberal pe masura vremurilor pe care le traim si ca opozitie la social-democratia prost inteleasa si prost aplicata in Romania . Doar cu declaratii nu poti reveni si deveni mai puternic . Apreciem optimismul dlui Boroianu dar nu ne convinge Revenirea si redresareA nu pot. veni fara lideri de inalta competenta , cu cinstea nepatata , charisma , experienta politica , prestigiu si celalalte calitati pe care nu le mai insiram . Politica are nevoie de lideri . PNL nu a facut nici un efort pentru a pregati liderii care sa poata realiza schimbarea . In ajunul alegerilor parlamentare , conducerea PNL Constanta declara ca porneste lupta cu lideri noi . Ce au facut acestia dupa castigarea functiilor dorite ? Nimic . Ce a facut de ex. dl admirabil Chitac dupa ce s-a vazut presedinte de organizatie si senator ? Nimic . In aceasta perioada in care se duce o lupta necrutatoare impotriva Statului de Drept , a democratiei atata cat este ea in Romania , dl senator tace , este inexistent . Poate fi si asta o calitate, suficienta pentru a-l vedea in functia de presedinte al organizatiei judetene . Cele spuse sunt valabile si pentru dl deputat Boroianu . Sunt numerosi cei care doresc sa aiba ca sef un om care nu deranjeaza . PNL Constanta nu poate iesi din criza fara un mare efort si sacrificii . Inceputul trebuie facut prin recunoasterea greselilor din trecut si prezent , in special faptul ca a intrat in USL . Este nevoie de un plan de discutii si analize care sa aiba loc incepand cu participarea membrilor de partid fara functii si continuate pana sus la varf . Trebuie revazut Statutul si Programul . Trebuie inceputa actiunea de selectare a celor care pot fi propusi in functiile prevazute de Statut . Si chiar daca ne repetam , cei care vor initia si organiza activitatea de reorganizare a partidului si vor candida pentru diverse functii , sa fie in afara de orice critica de orice banuiala . Vom crede in bunele intentii, cand se vor face publice listele cu aceste persoane . . Scutul de care vorbeste dl Boroianu este ciuruit de pe vremea cand facea PNL parte din USL actiune care a confirmat ca PNL constanta a sprijinit si colaborat cu PSD si Mazare .. Din acest motiv , este cazul ca dl Boroianu sa ne spuna ce intele prin cuvantul scut . Se poate sti din vreme unde au loc discutiile pe aceasta tema si unde sa participe si cei care sunt doar simpatizanti ? Doar asa va putea dovedi dl Boroianu ca dezbaterea ideilor si libertatea de exprimare guverneaza viata politica libeala . In final , credem ca PNL , liberalismul nu are nevoie de o ancora . Ancora este ceva care te tine legat . Este nevoie de o nava liberala cu motor puternic care sa navige pe orice vreme si sa duca paridul si Programul sau la destinatie .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6494 secunde