Sunteți în vacanță în sudul litoralului? Cum vă puteți testa dermatologic

182
Sunteți în vacanță în sudul litoralului? Cum vă puteți testa dermatologic - campanieplaja1-1533229621.jpg

Articole de la același autor

Dragi turiști, dragi constănțeni, aveți mare grijă când și la ce oră vă expuneți la soare, întrucât acesta poate duce la apariția melanomului, cel mai grav cancer cutanat, dar și la alte afecțiuni cutanate de care trebuie să vă feriți. Dintre acestea amintim arsurile solare, care se pot manifesta de la o simplă înroșire până la arsuri de gradul II (cu bășici). Așa că, pentru un bronz sănătos, specialiștii recomandă folosirea din abundență a produselor care previn efectele expunerii la soare, produse dermato-cosmetice, creme, loțiuni, spray-uri cu factor de protecție foarte mare, care acoperă suprafața expusă la soare. 


Acesta este și motivul pentru care Societatea Română de Dermatologie (SRD) va continua campaniile pentru prevenția și depistarea cancerului de piele pe plajă. Mesajul de anul acesta al campaniei "EuroMelanoma Day" este "Știați că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?"’ și are ca scop prevenția, depistarea și tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale. 


Potrivit reprezentanților SRD, campaniile de informare în ceea ce privește depistarea melanomului și prevenirea cancerului cutanat se vor desfășura în perioadele 3-5 august și 17-19 august, simultan în trei stațiuni din sudul litoralului, respectiv: Mangalia (plaja "Laguna"), Jupiter (plaja "Jupiter") și Venus (plaja "Perla Venusului").

Special pentru turiști, SRD în parteneriat cu Primăria Mangalia oferă consultații de specialitate, în perioada menționată, între orele 8.00 și 12.00 și 15.00-18.30, unde 12 medici dermatologi din țară, câte patru în fiecare stațiune, vor oferi consultații și informații gratuite pacienților, dar și turiștilor doritori de investigații de prevenție. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0168 secunde