X

Surse: Premier prin rotație, dar nu Cîțu. Ce condiții pune PSD

173
Surse: Premier prin rotație, dar nu Cîțu. Ce condiții pune PSD - mczoptq0mczoyxnopthmyju3nzyyyziz-1636986603.jpg
Negocierile pentru programul de guvernare dintre PSD și PNL sunt aproape finalizate, însă cele două partide nu au decis cu ce nume de premier vor merge la Palatul Cotroceni. Surse din conducerea PSD spun, pentru Digi24.ro, că s-ar fi agreat varianta premierului prin rotație, însă social democrații resping nominalizarea lui Florin Cîțu.

Deși liderul PSD Marcel Ciolacu declara că una dintre variantele discutate de partide ar fi ca la Cotroceni să se meargă cu o propunere de premier prin rotație, fiind vorba de cei doi președinți ai PNL și PSD, surse de la vârful partidului spun că social democrații nu-l vor accepta pe Florin Cîțu premier.

Una dintre variantele luate în calcul de PSD este rotația premierilor, însă prima opțiune să fie Nicolae Ciucă, o propunere care ar fi acceptată și de președintele Klaus Iohannis.

Liderii celor două partide au tot amânat zilele acestea o discuție tranșantă în legătură cu numele premierului. Pe de o parte pentru că au încercat să finalizeze programul de guvernare, pe de altă parte din cauza ambițiilor lui Florin Cîțu de a fi premier. Eliminarea lui Cîțu de pe lista scurtă ar fi compromis și restul discuțiilor, susțin surse politice.

Cîțu se confruntă și în interiorul partidului cu o opoziție. Spiritele liberalilor sunt destul de încinse din cauza aceasta, încă de săptămânile trecute, când Florin Cîțu a fost acuzat de colegi, în special de grupul ardelenilor, că l-a sabotat pe Nicolae Ciucă, fostul premier desemnat, în cadrul negocierilor pentru formarea guvernului

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5281 secunde