Țărăniștii constănțeni o ARD de unii singuri și fac presiuni la Alianță

418
1
Țărăniștii constănțeni o ARD de unii singuri și fac presiuni la Alianță - conferintapntcd7-1350939148.jpg

Articole de la același autor

Conducerea PNȚCD Constanța a susținut, ieri, a conferință de presă în cadrul căreia a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat la nivelul Colegiului 8 prin care a fost testat potențialul presupușilor candidați la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit președintelui Organizației Județene a PNȚCD, Tudor Chesoi, sondajul realizat pe un eșantion de 500 de persoane arată faptul că liderul Noua Republică Constanța, Cătălin Anghel, cel ales în urma negocierilor din cadrul Alianței România Dreaptă pentru a candida pe colegiul anterior menționat are mai puține șanse de reu-șită decât reprezentantul țărănist, profesorul Andrei Gheorghe.

"Am intrat în posesia rezultatelor sondajului realizat pe Colegiul 8, care arată astfel: La întrebarea «Pe care dintre aceste persoane le cunoașteți?», 36,75% dintre cei implicați în sondaj au răspuns Manuela Mitrea, 25,50% au spus că îl cunosc pe profesorul Andrei Gheorghe, 21, 69% au declarat că îl știu pe Tudor Chesoi, 11,85% pe Cătălin Anghel, iar 6,83% au spus că îl cunosc pe Gheorghe Popescu", a precizat Chesoi.

În ceea ce privește încrederea pe care respondenții o acordă candidaților, 66,93% dintre cei care au declarat că îl știu pe Andrei Gheorghe își pun baza în acesta, 62,32% din cei care o cunosc îi acordă încrederea Manuelei Mitrea, 56,48% dintre cei care l-au identificat pe Chesoi își pun nădejdea în el, iar 50,85% din cei 11,85% care l-au numit pe Cătălin Anghel au și încredere în acesta.

Întrebați cu cine ar vota la alegerile parlamentare, 51,20% am mers pe varianta "candidatul USL", 28,71% au optat pentru candidatul ARD, 9,44% au spus că vor vota candidatul PPDD, 9,04 nu au știut sau nu au vrut să răspun-dă, în timp ce 1,61% au menționat că vor vota candidatul PRM.

Candidatul țărănist spune că a primit oferte și de la alte partide

Potrivit președintelui PNȚCD, aceste rezultate îndreptățesc partidul să solicite membrilor ARD Constanța schimbarea candidatului ce urmează a fi lansat pe Colegiul 8.

"Am avut o discuție telefonică cu domnul Christian Gigi Chiru (președintele PDL Constanța - n.r.), care a zis că nu are nimic împotrivă. Vom aștepta decizia definitivă a celor de la București. (…) Un răspuns negativ din partea lor ar fi un răspuns grav pentru că ar slăbi unitatea alianței, iar ARD ar avea pierdut. (…) Noi nu am făcut acest sondaj împotriva nimănui, dar am considerat că este dreptul nostru să primim un colegiu", a declarat Chesoi.

Cu privire la acest aspect, profesorul Andrei Gheorghe, a declarat: "Eu nu mi-am dorit să candidez, dar având în vedere faptul că domnul Chesoi s-a retras și că aceasta a fost decizia Comitetului Județean, m-am conformat. Dacă ar fi fost după mine mi-aș fi dorit să candidez pe Colegiul 10, unde sunt cunoscut de mult mai multe persoane. (…) Vreau să vă spun că am primit oferte și din partea altor partide", a declarat Andrei Gheorghe.

Cătălin Anghel: "Această abordare produce rău Alianței"

"Colegiul 8 a fost alocat Partidului Noua Republică în urma unei negocieri la care au participat par-tidele din Alianța România Dreapta. Personal, rămân consecvent acestei înțelegeri. Chiar dacă președintele PNTCD Constanța, Tudorel Chesoi, solicită acest colegiu în continuare pentru formațiunea politică pe care o reprezintă, eu consider că această abordare contradictorie a unei înțelegeri clare nu poate produce decât rău unei alianțe a cărei singură șansă în fața USL este unitatea. Pentru binele ARD în județul Constantă sunt dispus să revin la masa negocierilor numai în sensul în care se va respecta protocolul ARD, astfel încât Noua Republică să aibă un candidat la aceste alegeri parlamentare pe un colegiu agreat de comun acord de partidele din alianță. Nu voi polemiza cu niciun lider local al ARD. ARD Constanța are nevoie de unitate, coerență și coeziune în aceste alegeri parlamentare și nu de ambiții și orgolii personale", a declarat Cătălin Anghel, președin-tele Partidului Noua Republică.

Comentează știrea

admirator
23 octombrie 2012
o noua

greseala neintimplatoare a onor conducerii PNTCD locale... Ar cam fi timpul pentru o schimbare... ce politician taranist ed ala care declara ca a mai primit propuneri si de la alte partide? sa se duca acolo! pe de alta parte, ca s-o invingi pe doamna Mitrea, iti trebuie un candidat puternic, nu asa... un oarecine. Ce strategie are ARD?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0382 secunde