Țărăniștii constănțeni vor o alianță cu PD-L în vederea campaniei pentru prezidențiale

308
PNȚCD și PD-L Constanța sunt pe cale să pună bazele unei colaborări premergătoare alianței care se preconizează la nivel național, în contextul campaniei electorale pentru prezidențiale.
Potrivit liderului PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, în cursul acestor zile, președinții celor două partide au avut discuții telefonice în acest sens, discuții care ar putea fi urmate, cât de curând, și de o întâlnire între conducerile celor două formațiuni politice. Demersurile în vederea stabilirii acestei colaborări vin ca urmare a hotărârii luate, la nivel central, în cadrul Congresului Național al PNȚCD de săptămâna trecută, când s-a decis ca formațiunea politică să susțină la alegerile prezidențiale același candidat ca și PD-L. Alianța dintre PNȚCD și PD-L care, la nivel național, urmează să se semneze la începutul lunii octombrie, are la bază recomandările liderilor PPE de a se pune bazele unor alianțe între partide membre ale acestui grup.
Amintind de eșecul Polului de Centru Dreapta, inițiativă politică demarată în urmă cu doi ani de PNȚCD și PNL, Chesoi a declarat că partidul pe care îl reprezintă își manifestă în continuare deschiderea față de o astfel de colaborare: "Regretăm că nu am putut face o alianță cu PNL. Ne manifestăm în continuare deschiderea având în vedere apropierile doctrinare și trecutul istoric care ne apropie", a declarat liderul țărănist.
De cealaltă parte, președintele Organizației Județene a PD-L Constanța, Mircea Banias, s-a arătat ceva mai rezervat în ceea ce privește această alianță. Deși a declarat că decizia țărăniștilor nu poate decât să îl bucure, dat fiind faptul că PNȚCD este, totuși, un partid istoric, senatorul democrat-liberal a explicat că este important de văzut și "ce activ de partid au țărăniștii, cu ce militanți vor veni". Astfel, conform ex-plicațiilor lui Mircea Banias, o primă discuție între liderii PNȚCD și PD-L Constanța va avea loc, cel mai probabil, spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7741 secunde