Tăriceanu: Revizuirea Constituției, o oportunitate

73
Tăriceanu: Revizuirea Constituției, o oportunitate - calinpopescutariceanu-1449659745.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că revizuirea Constituției poate fi, în actualul context, o oportunitate pentru remodelare instituțională și restructurarea vieții politice.

"Revizuirea Constituției, un proiect despre care s-a discutat de-a lungul ultimilor ani, poate fi, în actualul context, o oportunitate pentru remodelare instituțională și restructurarea vieții politice. Modificările aduse Constituției nu trebuie să reprezinte o simplă operațiune cosmetică. Împreună va trebui să găsim o formă care să limiteze posibilitățile de interpretare care depășesc cadrul Constituției și intențiile legiuitorului. România are nevoie de o nouă viziune, care să reflecte starea actuală a societății românești și să valorifice în mod constructiv experiențele la care a fost supusă societatea în ultimii 10 ani", a afirmat Tăriceanu în mesajul transmis de Ziua Constituției României. 


Conform Agerpres, el a subliniat că adoptarea Constituției României în 1991 de către Adunarea Constituantă a reprezentat "o ruptură definitivă a țării noastre de regimul comunist și înscrierea statului român pe calea democrației parlamentare pluripartite".

Potrivit lui Tăriceanu, Constituția a definit instituțiile de bază ale statului român, punând astfel bazele construcției unei Românii noi, legea fundamentală reprezentând "simbolul luptei pe care poporul român a dus-o pentru libertate și democrație". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5111 secunde