Tăriceanu: "România trebuie să arate că este solidară cu eforturile UE în a trata criza refugiaților"

156
1
Tăriceanu:

Articole de la același autor

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, afirmă că România trebuie să se arate solidară cu eforturile UE de a rezolva criza refugiaților, adăugând că ar fi fost oportună o dezbatere parlamentară astfel încât mandatul cu care se merge la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) de luni să aibă suportul Parlamentului.

Totodată, Tăriceanu a susținut că, de regulă, fixarea unui mandat foarte rigid nu ajută în negocieri. Președintele Senatului a ținut să precizeze că în toate țările democratice din Uniunea Europeană există cutuma dezbaterii în Parlament pe problemele de importanță națională. 


Potrivit lui Tăriceanu, ideea unor cote obligatorii impuse României poate da senzația că, într-o oarecare măsură, "știrbește suveranitatea" țării.

Întrebat dacă renegocierea algoritmului după care se calculează cota ce revine fiecărui stat membru UE ar fi o soluție, președintele Senatului a replicat: "Nu știu care vor fi soluțiile care vor fi propuse. Nu vreau să avansez nici un fel de ipoteză, dar cred că, în final, soluția la care va ajunge UE va fi una acceptabilă tuturor țărilor membre".


Comentează știrea

ismail/ brussel
22 septembrie 2015
de cine esti platit taricianu ?

E o mizerie daca se trece de cota multa raspundere si bani furati de e de guvern si directorii centrelor de emigranti pun pareu mancarea pe zi este de 8lei si an farfurie de 4 lei plus bursa lunara .pai daca din puscarii si casele de copi se fura .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5226 secunde