Tătarii din România consideră că este o idee greșită organizarea referendumului din Crimeea

203
1

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a luat la cunoștință cu regret că, în ciuda reacțiilor liderilor europeni și mondiali, se insistă în continuare pe ideea organizării, la sfârșitul acestei săptămâni, a referendumului din Crimeea. În acest context, tătarii din România consideră, în continuare, că este o idee greșită și că drumul Crimeei este acela de a fi parte a Ucrainei și, pe viitor, a Uniunii Europene. 
"Salutăm decizia liderilor europeni de a considera ilegal acest referendum și subscriem totodată, cu toată determinarea, la demersurile întreprinse de liderii europeni și mondiali în vederea rezolvării pe cale diplomatică a acestui conflict. De asemenea, reafirmăm sprijinul pentru frații noștri din Crimeea, care, să nu se uite, sunt băștinașii acestor pământuri, chiar dacă în prezent reprezintă doar 20% din populație.
Considerăm că respectarea tratatelor internaționale în vigoare, a drepturilor omului și așezarea la o masă a dialogului vor aduce pacea și bunăstarea în această țară multietnică", se spune într-un comunicat de presă transmis de UDTTMR. 


Comentează știrea

DODO
12 martie 2014
Crimeea

Si rusii si ucrainienii se cearta pe ceva care nu-i al lor.Crimeea a fost teritoriu tatar,luat cu japca in stil rusesc si dat in cadrul URSS ,Ucrainei,la fel ca alte teritorii luate Romaniei, Poloniei sau Ungariei. A recunoscut asta Ucraina vreodata? Nu-i mai plingeti, ca tot saminta imperialista ruseasca au. Pina acum le-a placut!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde