Taxă de habitat pentru locuitorii orașului Cernavodă

1739

Articole de la același autor

La inițiativa primarului Mariana Mircea, la Cernavodă ar urma să se introducă taxa de habitat în oraș. Taxă care se impune ca urmare a necesității asigurării curățeniei orașului. Cuantumul taxei va fi de 3 lei/persoană pentru locuitorii de la blocuri și 4 lei/persoană pentru locuitorii de la case. Taxa ar urma să intre în vi-goare din luna ianuarie 2009 și ar trebui plătită la Serviciul de taxe și impozite din cadrul pri-măriei.
În acest sens, aseară a fost supus spre aprobare Consiliului Local proiectul de hotărâre privind dispoziția amintită.
Consilierii locali din Cernavodă reuniți aseară în ședința ordinară pe luna septembrie au propus spre aprobare și un proiect privind transformarea unei clădiri din localitate în imobil de locuințe sociale. Proiectul inițiat de primarul Mariana Mircea vine în întâmpinarea problemelor locative cu care se confruntă mulți dintre locuitorii din Cernavodă. Potrivit unui comunicat de presă transmis de biroul de presă al administrației locale, primăria are deja o serie de solicitări în acest sens.
Tot în cadrul ședinței de aseară, consilierii locali trebuia să aprobe înființarea unor cabinete medicale în două dintre cartierele Cernavodei care sunt situate la distanță mai mare de Spitalul Orășenesc. Administrația locală a propus ca aceste cabinete să se înființeze în cadrul Piețelor Trust și Columbia, unde deja există spații disponibile.
Închirierea spațiilor se va face prin licitație publică și cu contract de închiriere.
Un alt proiect de hotărâre se referă la apro-barea concesionării cantinei Grupului Școlar Industrial Energetic din localitate unde ad-ministrația locală intenționează să asigure masa de prânz elevilor care învață la acest liceu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1075 secunde