Astăzi

Vot final pentru plaje și șoseaua de coastă

1529
Propunerile legislative privind șoseaua de coastă și statutul juridic al falezelor și plajelor Mării Negre vor ajunge astăzi din nou pe mesele deputaților. Cel puțin declarativ, cele două proiecte sunt susținute de aproape toți deputații constănțeni.
Astăzi va fi votul final pe cele două proiecte, Camera Deputaților fiind for decizional.

Propunerea legislativă privind completarea și modificarea OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere cu modificările și completările aduse de Legea 280/2003 a fost inițiată de 13 parlamentari. Din rândul constănțenilor au semnat Dan Mocănescu, pesediștii Eduard Martin, Alexandru Mazăre, regretatul Corneliu Dida și Cristian Diaconescu, fostul peremist Gelil Eserghep, deputatul turc Iusein Ibram, liberalii George Dragomir și Puiu Hașotti și pedelistul Laurențiu Mironescu.
Așadar, cum este inițiator al proiec-tului, Laurențiu Mironescu a reiterat ieri poziția sa față de această inițiativă legislativă, în speță față de construirea șoselei de coastă la Marea Neagră.
"O să particip la ședință și o să pro-cedez conform cu propriul raționament. Cu 90% din proiectele Mazăre nu sunt de acord, dar acesta face parte din restul de 10%. La acesta, cum sunt și inițiator, o să votez pentru", a declarat Mironescu.
De acord cu șoseaua de coastă este, în principiu, și deputatul Mircea Iustian. "De principiu, șoseaua de coastă este necesară pentru Constanța și pentru localitățile care fac ghirlanda litorală. Construirea unei șosele de coastă pe litoralul Mării Negre nu este un proiect nou. El datează de pe vremea lui Carol al II-lea", a afirmat Iustian, păstrând totuși discreția asupra modalității de vot. "Una este acordul de principiu, alta este modalitatea de rezolvare", este de părere Iustian care a adăugat că astăzi, înainte de ședință se va consulta cu specialiști în domeniul proiectării și finanțării.
În ceea ce privește "Propunere legislativă privind regimul juridic al falezelor și plajelor Mării Negre", aceasta are și ea susținători în rândul pedeliștilor. Unul dintre ei este același Laurențiu Miro-nescu, cel care a confirmat că va vota "pentru" astăzi și în cazul acestui proiect.
Iustian însă susține că plajele și falezele Mării Negre ar trebui să rămână în subordinea DADL. Este bine cunoscut faptul că cele două proiecte beneficiază de mult de susținerea liberalilor, în timp ce social - democrații și-au asumat din start paternitatea inițiativelor.

Bayram la locul de muncă
Deputatul UDTTMR, Aledin Amet, va fi prezent și el astăzi, la ședință, în ciuda faptului că astăzi este o zi foarte importantă pentru comunitatea musulmană, anume prima din cele trei zile de Ramazan Bayram. Parlamentarul constănțean a confirmat și el că unul dintre motivele pentru care a fost nevoit să petreacă sărbătoarea departe de casă este acela că vrea să fie prezent atunci când se vor vota cele două proiecte, cel al plajelor și cel al șoselei de coastă, inițiative pe care le va susține.
Un alt motiv pentru care Amet este astăzi la Parlament este dezbaterea în cadrul Comisiei de cultură a Camerei Deputaților a statutului cinematografelor. În acest ultim caz, deputatul tătar susține ca cinematografele să fie date către administrațiile locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9021 secunde