Taxele și impozitele locale nu se măresc la Năvodari

371
Taxele și impozitele locale nu se măresc la Năvodari - taxelesiimpozitele-1389530770.jpg

Articole de la același autor

Începutul de an aduce vești bune pentru locuitorii orașului Năvodari. Asta după ce primarul Nicolae Matei a anunțat că nu va majora taxele și impozitele locale, așa cum s-a întâmplat în majoritatea localităților din județul Constanța, dar și din țară.

Primăria și Consiliul Local Năvodari au anunțat că nu vor majora taxele și impozitele locale, deși orașul are nevoie de bani pentru a continua investițiile demarate deja sau aflate în fază de proiect. Asta deși în alte orașe impozitul pe clădiri și terenuri s-a indexat cu 16,05. Proprietarii de clădiri vor achita o sumă variabilă în funcție de suprafața desfășurată, valoarea impozabilă, coeficientul de corecție în funcție de rangul localității și cota de impozit fără să se adauge indexări. Contribuabilii năvodăreni pot achita taxele și impozitele înce-pând cu data de 9 ianuarie 2014 la casieria Serviciului Public de Impozite și Taxe din oraș.

Primarul Nicolae Matei spune că a luat această decizie după ce a analizat starea localității și a concluzionat că oamenii nu își mai permit noi scumpiri. "Am analizat starea localității și puterea finan-ciară a oamenilor. Gradul de sără-cie a crescut și în Năvodari din cauza crizei economice astfel încât oamenii nu mai au de unde să plătească noi majorări de taxe și impozite. Facem mari eforturi pentru a echilibra bugetul orașului, de a atrage noi fonduri, însă nu pe spatele localnicilor. Să nu credeți că pe noi la Năvodari ne dau banii afară din casă. Avem multe proiecte, multe investiții care necesită sume uriașe, proiecte care vor schimba total fața orașului Năvodari. Însă vrem să facem toate aceste lucruri fără a împovăra oamenii, fără a-i îngropa în biruri", ne-a declarat primarul Nicolae Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde