Teodor Baconschi va vizita Croația

616
Teodor Baconschi va vizita Croația - teodorbaconschi-1314286759.jpg
Ministrul român de externe, Teodor Baconschi, se va afla la 13 septembrie într-o vizită de lucru în Croația, la invitația omologului croat, Gordan Jandrokovici.

Programul vizitei va cuprinde convorbiri oficiale cu omologul croat, primiri la președintele croat, primul-ministru și președintele Parlamentului, precum și o întâlnire la Ambasadă cu oameni de afaceri croați și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității istroromânilor, a anunțat, astăzi, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

Identificarea în comun a mijloacelor necesare diversificării schimburilor comerciale va reprezenta un subiect de interes major. Totodată, cei doi miniștri de externe vor evalua și posibilitățile de cooperare în diferite domenii sectoriale, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

Croația, țară care se pregătește să adere la UE în 2013, are, ca și România, de îndepărtat obstacole în lupta anticorupție și a criminalității organizate. În condițiile în care au existat discuții pentru impunerea unui mecanism de monitorizare, poziția României a fost de a susține aderarea Croației în condițiile îndeplinirii tuturor criteriilor cerute de UE.

Președintele României a fost în Croația în aprilie 2009, iar în ianuarie 2011 primul-ministru croat a venit la București. Cu prilejul acestor întrevederi au fost semnate documente bilaterale de cooperare în domeniul economic, afaceri externe și educație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde