Tichete sociale pentru persoanele vârstnice din Cernavodă

127
Tichete sociale pentru persoanele vârstnice din Cernavodă - romani13457933721351146549137241-1375877341.jpg

Articole de la același autor

Primăria Orașului Cernavodă va demara, în perioada 12-13 august 2013, un proiect social pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din localitate. Programul "Respect și Sprijin pentru seniorii orașului nostru", inițiat de către primarul Gheorghe Hânsă prevede acordarea de tichete sociale în valoare de 40 de lei cetățenilor de vârsta a treia cu venituri reduse. 




Tichetele valorice vor înlocui pachetele sociale cu alimente(1 kg de zahăr,1 kg făină,1 kg orez,1l ulei și un pui) în valoare de 40 de lei, și vor fi distribuite de către Direcția de Asistență Socială Cernavodă de șase ori pe an (în perioada sărbătorilor Lăsata de sec, Paște, Sfinții Petru și Pavel, Sânta Maria, Ziua Internațională a persoanelor vârstnice și Crăciun). Beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 1.300 de cernavodeni, în care sunt încadrate persoane cu pensii de până la 600 de lei, persoane cu vârste de peste 60 de ani care nu realizează venituri și persoane cu vârste de peste 60 de ani cu venit minim garantat. 


Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare și alte produse de prima necesitate. Obiectivele acestui program sunt atât soluționarea unor probleme de ordin social, cât și sprijinirea comerțului local. 


Primarul Gheorghe Hânsă consideră că implementarea acestui proiect va aduce avantaje orașului prin intermediul acestui mecanism de plată, care va permite beneficiarilor să își achiziționeze o gamă mai largă de produse, iar agenții economici vor beneficia de un număr mai mare de clienți. Partener al acestui proiect este Sodexo România, emitent al tichetelor valorice.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Economie : S-au dat toate tichetele Rabla!
Pagina a fost generata in 0.5346 secunde