Tinerii dansatori de la UDTR s-au antrenat în tabără, la Suceava

494

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat o tabără culturală în municipiul Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava, în perioada 18-23 august. Tabăra a fost destinată exclusiv membrilor ansamblurilor folclorice ale UDTR și a avut ca scop instruirea și perfecționarea acestora în arta dansului popular turcesc.

În cadrul taberei, 40 de elevi și studenți, membri ai ansamblurilor folclorice "Delikanlılar", "Fidanlar" si "Șirinler" au participat la cursuri de folclor și au învățat dansuri tradiționale noi.

Cursurile au fost predate de Mùkteda Altiner, profesor de dans folcloric în cadrul ansamblului de dansuri populare turcești Nilüfer din Bursa (Turcia).

Programul taberei a cuprins opt ore de antrenament zilnic dar și excursii la Mănăstirea Voroneț, monument UNESCO și la Rezervația Naturală "Pietrele Doamnei" din Munții Rarău. Proiectul se desfășoară anual și face parte din seria de proiecte culturale organizate de UDTR cu scopul de a conserva și de a promova în rândul tinerilor zestrea culturală a turcilor dobrogeni. În acest an, activitatea în cadrul taberei a fost coordonată de președintele comisiei de tineret a UDTR, Harun Osman. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4379 secunde