Tinerii social-democrați au vestit sosirea primăverii

82

Articole de la același autor

Ceea ce a început ca o zi ploioasă avea să devină un însorit prilej de bucurie, odată ce acțiunea tinerilor social-democrați a avut loc în zona Parcului Tăbăcăriei.

Odată ce ziua de 1 Martie a marcat începutul calendaristic al primăverii, tinerii social-democrați din Constanța au regăsit prilejul de a celebra cum se cuvine.

Cu o urare specifică unui anotimp al renașterii naturii, tinerii din TSD Constanța le-au împărțit tradiționalul Mărțișor doamnelor și domnișoarelor aflate în zona Parcului Tăbăcăriei la orele amiezii, iar soarele nu a întărziat să apară.


Astfel, marți, 3 martie 2015, aproximativ 50 de tineri sociali-democrați au împărțit 500 de mărțișoare doamnelor și domnișoarelor, ca acțiune inclusă în programul "TSD promovează valorile și tradițiile românești". Prin acest tip de inițiative, tinerii își propun să păstreze particularitățile folclorului și culturii românești.


"Astăzi am celebrat o bine-cunoscută tradiție românească, oferindu-le doamnelor și domnișoarelor simbolicul mărțișor, în semn de apreciere. Acest simbol al primăverii reprezintă dorința tinerilor social-democrați de a avea grijă de frumoasele obiceiuri românești" a declarat președintele TSD Constanța, Costin Răsăuțeanu.


Ani de-a rândul, tinerii social-democrați săvârșesc aceste inițiative ce sunt întâmpinate cu plăcere de constănțeni, ceea ce îi determină pe tineri să promită reluarea acestora, în spiritul păstrării tradițiilor românești.


În tradiția românească, Mărțișorul reprezintă un talisman norocos, simbol al reînnoirii timpului, iar cei ce îl poartă vor fi sănătoși și puternici pe parcursul anului. În prezent, acesta a devenit simbolul prieteniei, aprecierii și respectului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3928 secunde