Titus Corlățean, desemnat președinte interimar al Senatului

123
Titus Corlățean, desemnat președinte interimar al Senatului - ddd-1580816000.jpg
Vicepreședintele Senatului Titus Corlățean a declarat, marți, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleșcanu, să exercite atribuțiile de președinte al Camerei superioare până la alegerea unui nou președinte, transmite Agerpres. El a explicat că, după publicarea motivării deciziei CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii lui Teodor Meleșcanu în această funcție, se va declanșa procedura de alegere a președintelui Senatului.

"Unul dintre cei patru vicepreședinți a fost mandatat de Biroul permanent cel nou creat, prin vot, să exercite funcția de președinte al Senatului, până la momentul alegerii unui nou președinte", a declarat marți Corlățean.

El a afirmat că, în mod legitim, funcția de președinte al Senatului, având în vedere configurația politică rezultată din alegeri și majoritatea deținută, va trebui să aparțină PSD. "În interiorul grupului sunt mai mulți colegi senatori care pot îndeplini foarte bine această poziție. Pentru noi și pentru mine este în egală măsură importantă armonia în cadrul grupului senatorial și solidaritatea. Am reușit să rezistăm într-o perioadă politică dificilă fără să avem pierderi, tensiuni în interiorul grupului. Deci totul trebuie gestionat colegial în interiorul grupului. Grupul va decide care va fi candidatul la președinția Senatului.(...) Deocamdată îndeplinesc aceste atribuțiuni ca vicepreședinte cu depline puteri. (...) Pentru mine e mai importantă poziția grupului decât ambițiile personale", a menționat Corlățean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0247 secunde