Traian Băsescu: Am promulgat bugetul de stat

89
Traian Băsescu: Am promulgat bugetul de stat - traianbsescu-1387381521.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a anunțat în această seară, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, că a promulgat bugetul de stat, în urma acceptului guvernului de a amâna intrarea în vigoare a accizei pe carburanți, transmite B1.ro.
"Am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburanți. Față de 2,4 miliarde cât era prevăzut în bugetul de stat venituri de pe urma acestei taxe suplimentare, suspendarea aplicării pe termen de trei luni înseamnă 600 de milioane de lei mai puin în bugetul de stat. Este o sumă foarte mică în raport cu excesele care sunt în buget și care pot fi ajustate în foarte multe zone, unde sunt bani în exces", a declarat președintele.
Băsescu a precizat că își va asuma explicarea renunțării la acciză atunci când experții FMI vor reveni la București.
"Am vrut să corectez o greșeală în negorcierile cu Fondul și UE. În opinia mea au greșit încărcând excesiv cu o taxa nenecesară consumul de motorină și benzină. Când va veni misiunea FMI la București voi fi cel care își asumă explicarea către partenerii noștri externi a erorii introducerii acestei taxe, care avea rolul înfrânării crșterii economice", a mai spus președintele.
"Convingerea mea este că cele trei luni vor fi prelungite pentu totdeauna", a mai spus președintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4795 secunde