Traian Băsescu, decorat de Patriarhul Alexandriei

432
Traian Băsescu, decorat de Patriarhul Alexandriei - basescumuscadinputere-1320067714.jpg
Președintele Traian Băsescu a fost decorat, astăzi, cu Ordinul Sfântului Apostol Marcu, de către Prea Fericitului Părinte Teodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, și a primit de la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel medalia Sfântul Apostol Andrei.

"Vă mulțumesc pentru dragostea pe care o arătați pentru Grecia, pentru țara mea de origine, și, chiar dacă Egiptul trece acum printr-o perioadă mai dificilă, lucrurile astea sunt trecătoare, o să se îndrepte, vă așteptăm cu mult drag acolo. Aș dori, domnule președinte, ca din partea Patriarhiei de Alexandria, să primiți Ordinul Sfântului Apostol Marcu, care să vă dea sănătate și bucurie pentru poporul român", i-a spus Patriarhul Teodoros președintelui Băsescu, la întrevederea avută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului român a primit respectiva distincție "spre recunoștința sa și a celor oferite către Biserica Ortodoxă a lui Hristos și onoarea față de tronul Sf Apostol Marcu, pentru care este considerat demn".

La rândul său, Patriarhul Daniel i-a înmânat președintelui Traian Băsescu medalia Sfântul Apostol Andrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu scad pensiile și nici salariile"
Pagina a fost generata in 1.3279 secunde