Traian Băsescu, PRIMELE DECLARAȚII după alegeri

151
Traian Băsescu, PRIMELE DECLARAȚII după alegeri - poza13775334141397458582-1401184929.jpg
Președintele Traian Băsescu va pleca, marți, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European, anunță Administrația Prezidențială.


Președintele Traian Băsescu face declarații de presă în jurul orei 13.00. Vom reveni cu amănunte.


Principalele declarații:


Principalele declarații înaintea plecării la Bruxelles:

Voi merge la Bruxelles. Vom discuta despre alegerile din Ucraina, planificarea legislativă pentru 2014-2019. Al treilea punct va fi legat de rezultatul alegerilor pentru PE.

Rezultatul alegerilor arată că PPE a câștigat alegerile, fără a avea majoritate absolută, dar e cel mai mare partid ca reprezentare în PE.

Astăzi nu se va face nicio desemnare, va începe un proces de reflecție legat de președintele CE. Va fi un proces care va dura. Prima șansă o are un reprezentant al PPE și îl vom susține.

Opțiunea noastră rămâne continuarea cu Dacian Cioloș la Agricultură.

Despre PNL în PPE: Este o problemă a PNL-ului. Nu aș vrea să o comentez. Cifra de 214 mandate nu are în vedere și cele șase mandate ale PNL. Dacă se ia în calcul și acest lucru, PPE ar avea 220 de mandate, iar grupul ALDE ar rămâne cu 58 de mandate.

Despre PMP: Nu a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014.



Sursa livetext: www.realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde