Traian Băsescu: Regret profund trecerea în neființă a lui Radu Vasile

109
Traian Băsescu: Regret profund trecerea în neființă a lui Radu Vasile - traianbsescu-1372843760.jpg

Articole recomandate

Traian Băsescu și-a exprimat, astăzi, regretul cu privire la decesul fostului prim-ministru al României Radu Vasile. Președintele a afirmat că Radu Vasile a fost un prim-ministru bun pentru România atunci când țara trecea printr-o perioadă foarte grea. Șeful statului a făcut aceste afirmații la Aeroportul Otopeni, înaintea unei vizite programate la Berlin.

"Aș vrea să exprim regretul meu profund pentru trecerea în neființă a lui Radu Vasile. Nu pot să nu vă spun că a fost un prim-ministru într-o perioadă extrem de dificilă, într-o perioadă în care ne puneam problema dacă România intră în încetare de plăți sau nu și cu toate acestea a găsit resurse și inteligență să spună "da" unor programe care astăzi sunt implementate sau în curs de implementare. V-aș aduce aminte că o prioritate aprobată de Radu Vasile a fost reabilitarea drumurilor naționale existente iar astăzi chiar dacă vrem toți autostrăzi trebuie să știm că fără aprobarea lui Radu Vasile drumurile naționale ale României ar fi rămas cum au fost înainte de revoluție. Și astăzi se mai lucrează la implementarea în nordul țării a programului implementat de Radu Vasile și finanțat de Banca Europeană de Investiții ", a declarat Traian Băsescu.

Șeful statului a ținut să sublinieze și câteva dintre realizările fostului prim-ministru.

"Tot datorită lui Radu Vasile, aprobării lui, astăzi avem cel mai mare terminal de containere din Marea Neagră în portul Constanța, pe finanțare japoneză. Sunt multe lucruri pe care aș putea să le spun despre Radu Vasile, om care a marcat epoca lui, dar și cea care a urmat după el prin curajul de a spune da unor miniștri care îi propuneau proiecte. Încă odată profund regret și compasiune pentru trecerea în neființă a lui Radu Vasile. A fost un prim-ministru bun pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea", a adăugat Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde