Traian Băsescu: "Românii au fost vânduți"

151
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis și-a abandonat, promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, cea mai importantă prerogativă - aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales, a afirmat marți fostul șef de stat Traian Băsescu, acesta arătându-se dezamăgit de faptul că actul normativ nu a fost contestat la CCR.

''Președintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, președintele Iohannis și-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales. Mare decepție când am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituțională și iată de ce: număr de parlamentari conform noii legi: 466; număr de parlamentari conform referendumului din 2009: 300. Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, președintele României avea obligația constituțională să acționeze în favoarea propriului popor'', a scris Băsescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, președintele Iohannis ''a abdicat de la îndatoririle constituționale în condițiile în care avea la dispoziție Decizia nr. 682/2012 a Curții Constituționale care, în mod indirect, îl obliga la reacție''.

''În realitate, românii au fost 'puțin vânduți' pentru liniștea președintelui în relația cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial Constituției și propriului popor?'', se întreabă fostul președinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7894 secunde