Traian Băsescu s-a întâlnit cu ambasadorii UE la București pentru a discuta despre raportul CE

266

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu i-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, a informat administrația prezidențială, menționând că șeful statului le-a prezentat diplomaților argumentele pentru care România nu poate accepta concluziile politice ale raportului CE.
"În același timp, șeful statului a arătat că partea română își însușește pe deplin evaluările tehnice și recomandările din document. Președintele României a precizat că, în prezent, procesul de modificare a legii Agenției Naționale de Integritate nu este finalizat, fapt care nu justifică evaluarea conținută de raport, conform căreia România nu și-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderării", se arată într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale, citat de agenția Mediafax.
De asemenea, șeful statului a subliniat că partea română va continua să-și îndeplinească condiționalitățile prevăzute de Mecanismul de Cooperare și Verificare și va pune în aplicare recomandările incluse în raport.
Traian Băsescu a declarat, marți, că formularea din raportul CE că "România încalcă angajamentele asumate" este "inacceptabilă", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" și dorește revenirea la o "abordare echilibrată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1575 secunde